ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт польової козацької каші: неймовірно смачний куліш від шефа Володимира Ярославського

Рецепти 12:18 - 25 квітня 2023

Обов'язково приготуйте таку кашу на природі

Рецепт польової козацької каші: неймовірно смачний куліш від шефа Володимира Ярославського

Рецепт куліша від Ярославського/Фото: Скріншот: yaroslavskyi_vova/Instagram

Куліш - це традиційна козацька польова каша. Як тільки сонечко починає загрівати землю і настає справжня тепла весна, приходить і сезон кулішу. Володимир Ярославський, також вирішив приготувати цю смачну українську страву і поділився своїм рецептом.

Деталі

Зараз українські шефи здебільшого намагаються досліджувати традиційну українську кухню, відтворювати рецепти або адаптувати їх під сучасний лад. Шеф-кухар, та один з суддів кулінарного шоу "Майстер шеф", шукаючи нові рецепти вирішив приготувати куліш.

Я обожнюю українські продукти, з яких готували наші бабусі, які мають особливе духовне значення для кожного українця... ООН проголосила 2023 рік - рік пшона. Тож будемо готувати його більше, - сказав Ярославський.

Інгредієнти:

  • сало - 200г;
  • груднина свиняча - 500-600г;
  • морква - 500г;
  • цибулі - 500г;
  • пшоно - 500 г;
  • яйця - 3-5 шт.;
  • сіль, чорний перець;
  • майже 3 літри води;
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля).

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте сало і на маленькому вогні добре його висмажіть.
  2. Додайте порізану шматочками груднину (можна замінити на сало + лопаткова частина) обсмажте, додайте сіль та перець.
  3. Окремо шматочками наріжте моркву та додайте до мʼяса.
  4. Коли морква обсмажиться додайте нарізну цибулю.
  5. Коли всі інгредієнти будуть обсмажені і набудуть гарного золотавого кольору додайте пшоно і воду (не всю одразу - 2-2.5л).
  6. Доведіть до кипіння і потім зменшіть вогонь. Томіть під кришкою приблизно 1.5 години, періодично помішуючи.
  7. Коли всі компоненти супу готові, влийте збиті яйця цівкою, перемішайте і дайте закипіти.
  8. Додайте багато рубленої зелені, перемішайте. У фіналі має вийти досить густий наваристий суп, який одразу готовий до подачі.

Раніше ми розповідали, як приготувати пухкі та ніжні булочки з картопляного пюре.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин