Кращого варіанту не знайдете: рецепт пампушок до борщу з часником
Спробуєте цей рецепт і будете готувати пампушки тільки за ним усе життя, що залишилося

Рецепт пампушок до борщу покроково / Фото: youtube/@vkysnueveschi
Рідко хто не любить традиційні пампушки до національного гастрономічного надбання України - борщу. Кожна господиня балує сім'ю власними знахідками та за можливості модифікує страву для кращого смаку, але цей рецепт пампушок до борщу з часником не зрівняється з жодним іншим.
Деталі
Такі булочки відразу ж викликають сильний апетит, адже апетитний запах від них розноситься по всьому житловому простору. Для кращого результату можна взяти дріжджове тісто.
Інгредієнти для пампушок
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Вода — 150 мл;
- Дріжджі живі — 10 г;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Цукор-пісок — 1 ст.л;
- Сіль — 0,5 ч.л.
Для змащування
- Вода — 2 ст.л;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Часник — 3 зубчики;
- Кріп — 40 г;
- Сіль — щіпка.
Рецепт пампушок до борщу з часником
- Просіяне борошно змішайте з дріжджами, сіллю та цукром. Зробіть у центрі невелике заглиблення і влийте злегка теплу чисту воду.
- Замішуйте тісто доти, доки воно не перестане липнути. Зробіть із нього кулю, покладіть у миску і накрийте, щоб воно піднялося вдвічі.
- Змастіть руки маслом і розділіть тісто на 15 шматочків. З кожного скачайте кульки.
- Деко добре змастіть олією і викладайте на достатній відстані один від одного майбутні пампушки. Накрийте їх і дайте постояти близько 20 хвилин.
- Розігрійте духовку до 190 градусів і випікайте страву до рум'яної скоринки 30 хвилин.
- Пропустіть часник через прес, змішайте з дрібно порубаним кропом, олією, водою та сіллю.
- Дістаньте готову випічку й одразу ж змащуйте сумішшю з часником.
Рекомендуємо також спробувати рецепт Гетьманського борщу. Він виходить дуже яскравого червоного кольору і з наваристою гущею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!