ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт домашньої ковбаси в духовці: без желатину та оболонки

Рецепти 15:05 - 30 квітня 2023

Немає сенсу витрачати гроші на магазинний продукт, оскільки приготована з любов'ю в домашній обстановці ковбаса принесе більше користі та задоволення

Рецепт ковбаси в духовці покроково / Фото: timolina/Freepik

Рецепт ковбаси в духовці покроково / Фото: timolina/Freepik

Користь магазинної ковбаси часто викликає сумніви, і не просто так - виробники в гонитві за кожною копійкою готові економити на сировині й замість м'яса нерідко кладуть замінники зі смаковими добавками, емульгаторами, стабілізаторами та іншими компонентами. А якщо перераховувати сумнозвісні інгредієнти з буквою "Е", то продукт і зовсім можна заслужено відправити на полицю шкідливих для здоров'я.

Деталі

Але навіщо відмовляти собі в задоволенні й обмежувати близьких у бажанні поласувати улюбленою їжею, коли є рецепт домашньої ковбаси в духовці. Для її приготування не знадобляться ні желатин, ні кишки, а на весь процес піде максимум година.

Інгредієнти для ковбаси

  • Вирізка свиняча - 1 кг;
  • Філе куряче - 800 г;
  • Сало свиняче - 250 г;
  • Яйце - 4 шт;
  • Часник - 7 зубчиків;
  • Сіль - 1,5 ч.л;
  • Крохмаль - 1 ст.л;
  • Перець чорний мелений - дрібка.

Рецепт домашньої ковбаси в духовці

  1. За бажанням можете замість свинячої вирізки використовувати готовий фарш. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, а сало наріжте маленькими шматками і змішайте з вирізкою.
  2. Збийте до утворення піни яйця і додайте до них пропущений через прес часник і крохмаль. Змішуйте інгредієнти доти, доки не зникнуть грудочки.
  3. З'єднайте м'ясо та яєчну суміш і викладайте смужками на шматочки фольги розміром близько 30 на 20 сантиметрів ложкою. Після цього його потрібно загорнути, ніби цукерку, а краї добре защипнути.
  4. Викладіть отримані заготовки швом до верху на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Далі дістаньте їх і дайте трохи постояти. Подавати до столу страву можна вже через 20 хвилин після приготування.

Раніше експертка з харчування розповіла, яка ковбаса найкорисніша для здоров'я. Вона також пояснила, навіщо в продукт кладуть барвник під час виробництва.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин