Рецепт домашньої ковбаси в духовці: без желатину та оболонки
Немає сенсу витрачати гроші на магазинний продукт, оскільки приготована з любов'ю в домашній обстановці ковбаса принесе більше користі та задоволення

Рецепт ковбаси в духовці покроково / Фото: timolina/Freepik
Користь магазинної ковбаси часто викликає сумніви, і не просто так - виробники в гонитві за кожною копійкою готові економити на сировині й замість м'яса нерідко кладуть замінники зі смаковими добавками, емульгаторами, стабілізаторами та іншими компонентами. А якщо перераховувати сумнозвісні інгредієнти з буквою "Е", то продукт і зовсім можна заслужено відправити на полицю шкідливих для здоров'я.
Деталі
Але навіщо відмовляти собі в задоволенні й обмежувати близьких у бажанні поласувати улюбленою їжею, коли є рецепт домашньої ковбаси в духовці. Для її приготування не знадобляться ні желатин, ні кишки, а на весь процес піде максимум година.
Інгредієнти для ковбаси
- Вирізка свиняча - 1 кг;
- Філе куряче - 800 г;
- Сало свиняче - 250 г;
- Яйце - 4 шт;
- Часник - 7 зубчиків;
- Сіль - 1,5 ч.л;
- Крохмаль - 1 ст.л;
- Перець чорний мелений - дрібка.
Рецепт домашньої ковбаси в духовці
- За бажанням можете замість свинячої вирізки використовувати готовий фарш. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, а сало наріжте маленькими шматками і змішайте з вирізкою.
- Збийте до утворення піни яйця і додайте до них пропущений через прес часник і крохмаль. Змішуйте інгредієнти доти, доки не зникнуть грудочки.
- З'єднайте м'ясо та яєчну суміш і викладайте смужками на шматочки фольги розміром близько 30 на 20 сантиметрів ложкою. Після цього його потрібно загорнути, ніби цукерку, а краї добре защипнути.
- Викладіть отримані заготовки швом до верху на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Далі дістаньте їх і дайте трохи постояти. Подавати до столу страву можна вже через 20 хвилин після приготування.
Раніше експертка з харчування розповіла, яка ковбаса найкорисніша для здоров'я. Вона також пояснила, навіщо в продукт кладуть барвник під час виробництва.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!