Рецепт курячих стегон на сковороді: гарнір не знадобиться
Страва настільки гармонійна сама по собі, що не потребує доповнення у вигляді гарніру

Рецепт курячих стегон з овочами покроково / Фото: dashu83/Freepik
Цей рецепт курячих стегон на пательні не потребує приготування особливого гарніру до м'яса, адже страва сама по собі виходить соковитою, ніжною і завершеною.
Деталі
Приготувати курячі стегна можна на одній пательні, а вся родина оцінить ваші кулінарні таланти. Готується воно дуже просто, хоча за смаком цього не скажеш: будьте впевнені, що всі за столом зажадають добавку.
Інгредієнти для курячих стегон
- Стегна курячі — 5 шт;
- Олія оливкова — 1 ст.л;
- Паприка мелена — 1 ч.л;
- Перець чорний мелений;
- Морква — 2 шт;
- Печериці — 250 г;
- Перець болгарський — 1 шт;
- Помідор — 2 шт;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт;
- Соус томатний — 2 ст.л;
- Соус соєвий — 50 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Цукор-пісок — 1 ч.л;
- Сіль, зелень — за смаком.
Рецепт курячих стегон на сковороді
- Промийте стегна і обсушіть їх, а потім посоліть і натріть меленим чорним перцем, паприкою з олією. Дайте йому 15 хвилин постояти.
- Гриби та ріпчасту цибулю наріжте у формі півкілець, а моркву кружечками. Помідори та болгарський перець ріжте крупно. Часники пропустіть через прес або натріть на тертці.
- Обсмажуйте на змащеній олією сковорідці стегна з двох боків до появи апетитної золотистої скоринки.
- М'ясо перекладіть у тарілку, а на сковорідку відправте тушкуватися на 5 хвилин моркву та цибулю. Після цього додайте до них інші овочі з томатним і соєвим соусом. Злегка притрусіть цукром і посоліть за смаком і перемішайте.
- Тушкувати слід близько п'яти хвилин, після чого викласти зверху стегна і готувати ще 20 хвилин на середньому вогні.
Також рекомендуємо спробувати рецепт курки в часниковому соусі зі сметаною та цибулею.
Джерело:
tsn.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні