ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт лангоша по-закарпатськи: смачніший за ресторанну піцу

Рецепти 08:35 - 03 травня 2023

Цим способом предки готували справжню українську піцу, яка перевершує за смаком страву з ресторану

Покроковий рецепт піци по-закарпатськи / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Покроковий рецепт піци по-закарпатськи / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Рецепт лангоша на сковорідці жителі закарпатського регіону України знають давно. Його готують багато років і в деяких будинках він давно став традиційною стравою.

Деталі

Воно універсальне і сподобається дітям, дорослим, підходить як на свято, так і для домашніх посиденьок. Лангош чимось схожий на піцу, тільки розміром поменше. Приготувати його дуже просто.

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі — 2 ч.л;
  • Вода тепла — 150 мл;
  • Цукор-пісок — 1 ч.л;
  • Борошно пшеничне — 500 г;
  • Сіль — 1 ч.л;
  • Вода мінеральна — 150 мл;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сметана, майонез, кетчуп, сир твердий.

Рецепт лангоша на сковороді

  1. Змішайте дріжджі з теплою водою і цукром. Дайте постояти 15 хвилин, щоб вони запрацювали.
  2. Для тіста з'єднайте борошно з сіллю, а потім зробіть усередині невелике заглиблення. У нього влийте дріжджі та мінеральну воду. Замісіть тісто до повного з'єднання компонентів.
  3. Змастіть посуд олією і покладіть у нього отримане тісто на 1 годину під накриттям. Через деякий час воно збільшиться вдвічі.
  4. Пропустіть часник через прес і залийте невеликою кількістю окропу. Ця суміш знадобиться для змащування.
  5. Відщипуйте від тіста шматочок і розкачуйте його в невеликий корж.
  6. Розігрійте сковорідку на середньому вогні та смажте на олії з двох боків.
  7. Поки лангош ще гарячий, змастіть його часниковою сумішшю, а зверху прикрасьте начинкою на свій смак. Підійде тертий сир, помідори, майонез або ковбаски. Хай смакує!

Рекомендуємо також спробувати рецепт піци на сковороді за 10 хвилин. Так швидко ви ще точно не готували.

Джерело: rbc.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин