Сніданок без солодкого: простий рецепт солоних сирників із зеленню
Новий смак звичних нам сирників

Рецепт солоних сирників/Фото: Instagram
Якщо вам раптом набридли солодкі сирники, або просто не хочете солодкого на сніданок, тоді цей рецепт точно для вас. Приготувати цю страву не важко, а додавання солі робить начебто звичний смак кардинально іншим. Ніжні, соковиті сирники із зеленню ідеально підходять для смачного початку дня чи ситного перекусу.
Інгредієнти:
- сир - 400 гр, 9% жирності;
- яйце - 1 шт;
- 3 - ст.л + додатково для паніровки;
- сіль - 1 ч.л.;
- зелена цибуля, кріп.
Порада:
Для сирників ідеально підійде домашній невологий сир, але з магазинним також вийдуть чудові сирники. Сирн не має бути занадто сухий, адже сирники можуть розпадатися, але і не занадто вологий, щоб вони не липли та не розпливалися. Якщо ваш сир дуже вологий, відіжміть зайву рідину через марлю. Магазинний сир вибирайте у м’якому поліетиленовому пакуванні 9% жирності.
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте сир, яйце, борошно і перемішайте.
- Дрібно наріжте кріп, цибулю чи іншу зелень на ваш смак. Додайте її до суміші, посоліть та ретельно перемішайте, щоб зелень рівномірно розподілилася у тісті.
- Сформуйте сирники. Щоб тісто не липло до рук, змочіть руки олією або водою, скачайте сирники і запаніруйте їх у борошні.
- На добре розігріту пательню викладіть сирники і смажте до золотавої скоринки на середньому вогні
- Готові сирники викладіть на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.
- Подавайте страву із сметаною, соусом або грецьким йогуртом, приправивши зверху зеленню.
Також ми розповідали рецепт родом з Коломиї: традиційна українська кукурудзяна запіканка "Начинка".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!