Смачні та рум'яні: готуємо пиріжки з рибою і зеленню
Цей перекус можна взяти із собою на прогулянку чи роботу

Пиріжки з рибою та зеленню/Фото: pixabay
Ці пиріжки можна взяти із собою на роботу чи прогулянку. Приготувати випічку доволі просто, а для усього знадобиться трохи терпіння і часу. Пропонуємо рецепт рум'яних та апетитних пиріжків з рибою та зеленню.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 500 г
- молоко - 250 мл
- дріжджі свіжі - 30 г
- цукор - 20 г
- яйця - 2 шт.
- масло вершкове - 50 г
- сіль - за смаком
Для начинки
- риба біла, філе - 500 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- зелень - 30 г
- зелена цибуля - 30 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- приправа до риби - за смаком
- олія соняшникова - 20 г
Спосіб приготування
- У теплому молоці розчиніть дріжджі з цукром. Дайте опарі відпочити 15 хвилин. Додайте просіяне борошно, розм'якшене масло, яйце і білок, сіль і замісіть тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.
- Філе риби помийте і наріжте середніми шматками. Посипте сіллю, перцем, спеціями і залиште на 30 хвилин.
- Зелень і зелену цибулю дрібно наріжте і ретельно перемішайте.
- Тісто обімніть, розкачайте на посипаній борошном поверхні товщиною 5 мм. Наріжте його кружальцями, викладайте посередині шматочки риби, посипте їх зеленню з цибулею. Краї тіста з’єднайте і міцно защипайте.
- Викладіть пиріжки на деко, змащене олією. Залиште на 20 хвилин. Потім змастіть жовтком і запікайте 45 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.
Раніше ми писали, як приготувати сирні кекси. Простий та швидкий рецепт.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні