Найкращі гарбузові булочки з корицею в духовці: рецепт покроково
Результат перевершить усі ваші очікування, адже за таким рецептом булочки ви ще точно не готували

Покроковий рецепт гарбузових булочок / Фото: KamranAydinov/Freepik
Рецепт гарбузових булочок із корицею - це унікальне поєднання ароматної та ніжної випічки з насиченим смаком гарбуза і пряної спеції. Страва припаде до вподоби усім, адже вона поєднує в простоту приготування та оригінальний смак.
Деталі
Для їхнього створення не знадобляться особливі кліканні навички, адже покроковий рецепт булочок з гарбузом містить докладні інструкції на кожен етап. Принадність у тому, що випічка такого роду не тільки має незабутній смак, а й приносить користь організму.
Інгредієнти для булочок
Тісто:
- Дріжджі швидкодіючі - 2 ч.л;
- Молоко - 150 мл;
- Борошно пшеничне - 540 г;
- Цукор-пісок - 100 г;
- Цукор коричневий - 50 г;
- Сіль - 1 ч.л;
- Яйце - 1 шт;
- Пюре гарбуза - 220 г;
- Масло вершкове - 4 ст.л;
Начинка:
- Горіх пекан - 60 г;
- Масло вершкове - 100 г;
- Цукор коричневий - 150 г;
- Кориця мелена - 2 ст.л;
- Гвоздика мелена - ¼ ч.л;
- Горіх мускатний мелений - ¼ ч.л;
- Сіль - ½ ч.л.
Гарбузові булочки з корицею - рецепт покроково
- Розведіть у теплому молоці швидкодіючі дріжджі і дайте їм постояти 5 хвилин. Просіяне борошно змішайте з цукром і сіллю. Збийте яйце.
- Зробіть у центрі борошна ямку і влийте в неї яйце, молоко та пюре гарбуза. Замісіть тісто. Воно має злегка липнути до рук. Порційно підмішуйте до нього вершкове масло.
- Перетворіть його на кулю і залиште на 1 годину в змащеній олією мисці під накриттям. Цей час потрібен для її зростання приблизно вдвічі.
- Нарізаний пекан, м'яке вершкове масло, цукор, сіль і спеції змішайте в однорідну масу.
- Обімніть збільшене тісто і розкачайте його на притрушеній борошном робочій поверхні в прямокутник близько 5 мм завтовшки. Зверху рівномірно розподіліть начинку.
- Акуратно звертайте тісто з довгого боку в щільний рулетик. На кінці щільно защипніть краї, щоб начинка не витікала. Наріжте його на булочки однакового розміру, приблизно 5 сантиметрів завтовшки.
- Для випікання знадобиться форма з високими бортами. Застеліть її пергаментом, а потім викладіть булочки зрізом догори. Не забудьте залишити близько 2 сантиметрів відстані між ними.
- Дайте формі з тістом постояти приблизно на півгодини в теплому місці. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 30 хвилин до золотистої скоринки.
Раніше ми розповідали, як спекти пишні булочки на пиві, які вгамують голод і не зашкодять фігурі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!