Улюблені булочки Єлизавети II: рецепт англійських сконів від королівського кухаря
Монарх любила їсти їх під час розпивання післяобіднього чаю, а до п'ятигодинної чайної церемонії її пригощали особливим варіантом десерту

Рецепт англійських булочок, які подавали самій королеві / Фото: Freepik
Рецепт англійських сконів відомий кожному британцеві, а в нашій культурі про нього знає далеко не кожна досвідчена господиня. Але ж ці булочки обожнювала британська королева Єлизавета II, якій шеф-кухар Даррен Макгрейді подавав їх до чаю.
Деталі
Кулінарний майстер розкрив секрети випічки, щоб кожен зміг спробувати чаювання з по-королівськи вишуканим десертом. Усі складові нижче вказані в розрахунку на 16 виробів.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 450 г;
- Масло вершкове - 1 упаковка;
- Цукор-пісок - ½ склянки;
- Розпушувач - 4 ч.л;
- Яйце - 1 шт;
- Молоко - 1 склянка;
- Родзинки - 1 склянка;
- Жовток - 1 шт.
Рецепт англійських сконів
- З'єднайте в глибокій мисці борошно з розпушувачем і цукром, після чого втирайте в компоненти вершкове масло доти, доки воно не перетвориться на таку собі хлібну крихту.
- У центрі зробіть невелике заглиблення і влийте в нього три чверті склянки молока і збите яйце.
- Перемішайте все ложкою, але не сильно, щоб уникнути зайвого загустіння тіста. Для сухуватої суміші бажано додати ще трохи молока.
- Притрусіть робочу поверхню борошном і розкачайте на ній пласт тіста приблизно 2 сантиметри завтовшки. За допомогою круглої форми для печива наріжте на порції та викладіть на деко.
- Збийте яєчний жовток і змастіть ним верхівки кожної булочки. Випікайте приблизно 20 хвилин за температури 180 градусів.
Також пропонуємо освоїти простий рецепт булочок на пиві. Пишна випічка швидко вгамує голод.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!