Холодна і гостра окрошка: як приготувати літній шедевр і здивувати сім'ю
Розкриємо секрети окрошки, про які ви могли не знати

Окрошка / Фото: flickr
Літо в розпалі, а базари просто завалені овочами. Це означає, що настав час приготувати смачну та прохолодну окрошку.
Інгредієнти
Створити холодну першу страву з приємною гостротою, що вгамовує спрагу, зараз стало метою багатьох господинь. Пропонуємо ще один цікавий рецепт окрошки на сироватці. Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
- картопля – 4 шт.
- яйця – 3 шт.
- куряче філе – 300 г
- огірки – 1 шт.
- зелена цибуля – 200 г
- кріп, петрушка – 100 г
- сироватка – 2 л.
- сіль за смаком
- гірчиця за смаком
Приготування окрошки на сироватці
- М'ясо, картоплю та яйця потрібно відварити до готовності. Яйця варяться вкруту.
- Зелень та зелена цибуля дрібно нарізаються.
- До них додаються дрібно порізані огірки.
- Зварені картопля, м'ясо та яйця остуджуються до кімнатної температури. Коли вони охолонуть, їх можна дрібно порізати і додати до вже порізаних огірків, зелені.
- Підготовлену суміш заливають сироваткою.
- На останньому етапі потрібно додати сметану, гірчицю та сіль за смаком. Готову окрошку прибирають у холодильник, щоб вона настоялася. За кілька годин страву можна подавати до столу.
Якщо ви не любите сироватку, можна замінити її квасом або кефіром. Останній напій можна сміливо розбавити мінеральною водою, щоб отримати основу для окрошки. Також замість м'яса дехто кладе ковбасу. Для цього підійде як варена, так і цільна копчена м'ясна ковбаса.
Нагадаємо, що ми писали про дуже смачний рецепт смажених кабачків з часником.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!