ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Забудьте про ковбасу: свиняча грудинка, запечена у фользі, від якої неможливо відірватися

Рецепти 15:27 - 30 червня 2023

Рецепт запеченого м'яса досить простий та доступний

Запечена свинина / Фото: pixabay.com

Запечена свинина / Фото: pixabay.com

Свинина – основа для багатьох смачних страв, більшість з яких готуються на відкритому вогні. Рецепт свинячої грудинки у фользі стане оригінальним рішенням для пікніка на дачі або швидкого перекусу.

Деталі

Для приготування свинячої грудинки у фользі знадобиться:

  • грудинка свиняча – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • паприка копчена – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – 2 ч. л.

Рецепт запікання свинячої грудинки

  1. М'ясо слід обмити під проточною водою. Надлишки вологи вберіть паперовими рушниками.
  2. Шматок м'яса розрізається на 2 частини. Їх треба буде нашпигувати часником.
  3. Часник необхідно нарізати на четвертинки. У грудинці робляться надрізи, в які вставляються шматочки зубчиків часнику.
  4. Обидва шматки м'яса натираються сіллю та спеціями, а потім обертаються у фольгу. У такому стані м'ясо повинне полежати впродовж 1 години.
  5. М'ясо переміщується до духовки, яка була розігріта до 190 градусів. Запікати м'ясо потрібно протягом 80 хвилин. Коли час закінчиться, м'ясо потрібно відкрити, полити соусом, що утворився і залишити в духовці ще на 15-20 хвилин. Готовності грудинка досягне, коли на її поверхні утвориться золотиста скоринка.
  6. М'ясу потрібно дати охолонути за кімнатної температури, після чого його можна прибрати в холодильник.

Така страва підійде для бутербродів або як добавка до гарнірів. Подавати його можна з овочами та зеленню або салатами.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин