Забудьте про ковбасу: свиняча грудинка, запечена у фользі, від якої неможливо відірватися
Рецепт запеченого м'яса досить простий та доступний

Запечена свинина / Фото: pixabay.com
Свинина – основа для багатьох смачних страв, більшість з яких готуються на відкритому вогні. Рецепт свинячої грудинки у фользі стане оригінальним рішенням для пікніка на дачі або швидкого перекусу.
Деталі
Для приготування свинячої грудинки у фользі знадобиться:
- грудинка свиняча – 1 кг;
- часник – 5 зубчиків;
- часник сушений – 1 ч. л.;
- коріандр – 1 ч. л.;
- паприка копчена – 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль – 2 ч. л.
Рецепт запікання свинячої грудинки
- М'ясо слід обмити під проточною водою. Надлишки вологи вберіть паперовими рушниками.
- Шматок м'яса розрізається на 2 частини. Їх треба буде нашпигувати часником.
- Часник необхідно нарізати на четвертинки. У грудинці робляться надрізи, в які вставляються шматочки зубчиків часнику.
- Обидва шматки м'яса натираються сіллю та спеціями, а потім обертаються у фольгу. У такому стані м'ясо повинне полежати впродовж 1 години.
- М'ясо переміщується до духовки, яка була розігріта до 190 градусів. Запікати м'ясо потрібно протягом 80 хвилин. Коли час закінчиться, м'ясо потрібно відкрити, полити соусом, що утворився і залишити в духовці ще на 15-20 хвилин. Готовності грудинка досягне, коли на її поверхні утвориться золотиста скоринка.
- М'ясу потрібно дати охолонути за кімнатної температури, після чого його можна прибрати в холодильник.
Така страва підійде для бутербродів або як добавка до гарнірів. Подавати його можна з овочами та зеленню або салатами.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні