Рецепт цибульників, які за легендою врятували українців від голоду
Страва більше нагадує цибулеві оладки, але розпізнати точний склад цього гастрономічного дива зможуть не всі гурмани

Рецепт цибульників з покроковими інструкціями / Фото: timolina/Freepik
Рецепт цибульників належить до національної української кухні і його по праву можна прирівняти до легенд кулінарної майстерності, таких як борщ або котлети по-київськи.
Деталі
Як ви вже здогадалися, основний інгредієнт - цибуля, а за бажанням борошно можете замінити манкою. Подавати готову страву краще з часниковим соусом або зі звичайною сметаною.
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста - 500 г;
- Борошно пшеничне - 100 г;
- Яйце - 2 шт;
- Розпушувач - 1 ч.л;
- Сіль - 1 ч.л;
- Олія соняшникова - 3 ст.л;
- Перець, спеції - за смаком.
Рецепт цибульників
- Дрібно наріжте цибулю і залиште її в глибокій мисці упереміш із сіллю та перцем. Потрібно, щоб овоч замаринувався і пустив сік.
- Через 15 хвилин збийте яйця виделкою або ручним міксером, а потім змішайте їх із цибулею.
- З'єднайте просіяне тричі борошно та розпушувач. Порційно додавайте його в суміш із цибулі та яєць. Помішуйте, щоб не було грудочок.
- Змастіть сковорідку соняшниковою олією, як слід розігрійте її та акуратно викладайте ложкою порції цибульників.
- Обсмажувати слід близько 5 хвилин з кожного боку. Вогонь має бути середнім або ще меншим. Якщо цибуля не просмажилася, тоді накрийте сковороду кришкою.
Українська кухня здатна здивувати, адже деякі страви наших предків сучасні українці навряд чи пам'ятають. Пропонуємо освоїти рецепт бандуряників, основний інгредієнт яких ви нізащо не вгадали б.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!