Невимовно смачний яблучний пиріг без випікання – простий рецепт на кожен день
Десерт можна приготувати за 30 хвилин без зайвих клопотів з посудом

Пиріг / Фото: freepik
Якщо немає часу на приготування десерту, а солодкого хочеться, можна приготувати лінивий пиріг з ягід, сметани і лаваша. Цей рецепт зекономить час і дозволить порадувати родину смачненьким.
Деталі
Для створення кулінарного шедевра знадобляться наступні продукти:
- яблука - 700 г;
- абрикоси - 300 г;
- цукор - 80 г;
- топлене масло - 50 г;
- журавлина - 100 г;
- ванільний цукор - 1 ч.л;
- лаваш - 200 г.
Для заливки пирога знадобляться:
- яйця – 5 шт;
- сметана – 200 г.
Готуємо десерт: покрокова інструкція
- В першу чергу потрібно підготувати інгредієнти – нарізати лаваш на трикутники, яблука слайсами, абрикоси – помити і почистити від кісточок.
- Далі яблука потрібно тушкувати з цукром і вершковим маслом. Шматки фруктів повинні стати м’якими і майже прозорими.
- Пательню необхідно змастити маслом.
- Далі потрібно приготували заливку для пирога – сметану змішати з яйцями і ваніліном або ванільним цукром.
- На змащену маслом сковороду потрібно викласти 1/3 шматочків лаваша, на них викласти шар яблук, а потім залити 1/3 збитої сметаною з яйцями.
- Далі викладається ще один шар з лаваша, а на нього викладаються абрикоси. Останнім викладається останній шар з лаваша і зверху заливається сметаною з яйцями.
- Пиріг потрібно готувати на сковороді протягом 20-25 хвилин з закритою кришкою. Після цього його потрібно перегорнути на інший бік і готувати ще 5-10 хвилин.
Цей десерт буде відмінним завершенням вечері зі стравами з овочів або м’яса.
Джерело:
Інстаграм
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні