Готуємо пікантну закуску до м'яса: рецепт в'ялених слив з розмарином
Неймовірно смачне доповнення до основних страв

Рецепт в'ялених слив з розмарином/Фото: unsplash
Подавати таку закуску бажано з дорогим сиром або запеченим м'ясом. У поєднанні страва вразить своїми різноманітними смаковими нотками.
Інгредієнти (на півлітрову банку)
- сливи - 2.5 кг
- оливкова олія - 250 г
- розмарин, гілочка - 4 шт.
- часник, зубчики - 4 шт.
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Почистіть сливи та розділіть на половинки.
- На деко налийте третину олії. Щільно викладіть сливи розрізом догори. Залийте рештою олії. Злегка посоліть кожну. Часник наріжте дуже тонко і викладіть на сливи. Додайте розмарин.
- Поставте деко зі сливами у розігріту до 120°С духовку. Закрийте дверцята, залишивши щілину.
- Сливи будуть в’ялитися не менше 5 годин, іноді довше. Перекладіть гарячі сливи в стерилізовані банки зайві приправи та часник потрібно викинути, залийте олією з дека. Закрийте кришками й зберігайте в холодильнику.
Раніше ми писали рецепт малосольних кабачків. Замініть традиційні малосольні огірки оригінальнішою стравою.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні