ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сира ікра з баклажанів з димком: готуємо за рецептом Андрія Величка

Рецепти 12:03 - 16 серпня 2023

Український шеф-кухар розкрив секрет неймовірно смачної страви

Ікра з баклажанів / Фото: Facebook Андрія Величка

Ікра з баклажанів / Фото: Facebook Андрія Величка

Смачна овочева ікра може бути різноманітною. Ікра з баклажанів має безліч способів приготування. Сьогодні пропонуємо цікавий рецепт сирої ікри з баклажанів від шеф-кухаря Андрія Величка.

Деталі

Для створення страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • баклажани – 4-5 шт;
  • солодкий перець – 2 шт;
  • помідори – 3 шт;
  • зелень, часник – за смаком;
  • сіль, спеції, оцет – за смаком;
  • солодка цибуля – 1 шт.

Сира ікра з баклажанів: як приготувати

  1. В першу чергу потрібно помити овочі, видалити хвостики.
  2. Далі баклажани запікаються. Це можна зробити на мангалі, в духовці або обсмажити їх на сковорідці. Запікати і смажити баклажани потрібно до стану підгорілості і характерного запаху. Після цього їм потрібно дати охолонути і почистити шкірку.
  3. Далі баклажани потрібно нарізати ножем майже до однорідної маси.
  4. Помідори потрібно натерти на терці, не знімаючи шкірки. Для зручності кожний овоч потрібно нарізати на 4 частини і кожну натерти.
  5. Натерті помідори і нарізані баклажани потрібно покласти в сито, щоб з них стік зайвий сік.
  6. Солодкий перець і цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками.
  7. Далі потрібно дрібно нарізати зелень і часник.
  8. Після цього потрібно змішати разом всі інгредієнти, полити їх нерафінованою олією і оцтом, додати сіль і спеції. Далі готову ікру потрібно поставити в холодильники на 1-2 години.

Нагадаємо, що ми писали про найцікавіші рецепти соління огірків.

Джерело: Facebook

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин