Сира ікра з баклажанів з димком: готуємо за рецептом Андрія Величка
Український шеф-кухар розкрив секрет неймовірно смачної страви

Ікра з баклажанів / Фото: Facebook Андрія Величка
Смачна овочева ікра може бути різноманітною. Ікра з баклажанів має безліч способів приготування. Сьогодні пропонуємо цікавий рецепт сирої ікри з баклажанів від шеф-кухаря Андрія Величка.
Деталі
Для створення страви знадобляться наступні інгредієнти:
- баклажани – 4-5 шт;
- солодкий перець – 2 шт;
- помідори – 3 шт;
- зелень, часник – за смаком;
- сіль, спеції, оцет – за смаком;
- солодка цибуля – 1 шт.
Сира ікра з баклажанів: як приготувати
- В першу чергу потрібно помити овочі, видалити хвостики.
- Далі баклажани запікаються. Це можна зробити на мангалі, в духовці або обсмажити їх на сковорідці. Запікати і смажити баклажани потрібно до стану підгорілості і характерного запаху. Після цього їм потрібно дати охолонути і почистити шкірку.
- Далі баклажани потрібно нарізати ножем майже до однорідної маси.
- Помідори потрібно натерти на терці, не знімаючи шкірки. Для зручності кожний овоч потрібно нарізати на 4 частини і кожну натерти.
- Натерті помідори і нарізані баклажани потрібно покласти в сито, щоб з них стік зайвий сік.
- Солодкий перець і цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками.
- Далі потрібно дрібно нарізати зелень і часник.
- Після цього потрібно змішати разом всі інгредієнти, полити їх нерафінованою олією і оцтом, додати сіль і спеції. Далі готову ікру потрібно поставити в холодильники на 1-2 години.
Нагадаємо, що ми писали про найцікавіші рецепти соління огірків.
Джерело:
Facebook
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні