Рецепт смачної домашньої сметани всього з двох інгредієнтів
Для більшої жирності у молоко можна додати шматочок вершкового масла

Рецепт смачної домашньої сметани із двох інгредієнтів/Фото: Pixabay
Куплена магазинна сметана ніколи не зрівняється з домашньою. Однак, виявляється, її дуже легко можна приготувати вдома. До того ж знадобиться всього два інгредієнти. Вона буде не лише смачнішою за магазинну, а й набагато кориснішою.
Деталі
Для приготування домашньої сметани необхідно:
- Літр молока;
- 4 столові ложки кефіру.
Процес приготування
Для приготування краще брати більш жирні молочні продукти. Щоб надати більшу жирність молоку, можна до нього додати невеликий шматочок вершкового масла. Для початку молоко потрібно підігріти, а вже потім у нього кладеться масло.
Як тільки масло розтане у теплому молоці, потрібно кілька хвилин взбити вміст каструлі блендером.
Потім молоко закип’ятити й залишити остигати до температури 40 градусів.
Пінку потрібно прибрати та влити кефір кімнатної температури. Все слід добре перемішати вінчиком. Після цього каструлю потрібно вкрити рушником та залишити на 7 годин. Повинна вийти простокваша.
Далі над каструлею слід встановити друшляк, застелити його марлею та процідити простоквашу.
Масу, що залишилася на ній, треба перекласти в ємність і поставити в холодильник на 8 годин, але періодично вміст слід помішувати. Потім продукт, що вийшов, потрібно збити вінчиком або блендером.
Якщо маса дуже густа, то при цьому її можна трохи розбавити молоком.
Раніше ми писали, про ідеальну страву для любителів сиру: рецепт гибаниці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!