Сливова аджика на зиму: рецепт незвичної консервації
Баночка такої аджики збереже на зиму цілий комплекс корисних літніх вітамінім

Рецепт сливової аджики/Фото: скріншот
Заготівля на зиму – обов'язковий ритуал для початку осені. Якщо звичні закрутки вам набридли, пропонуємо звернути увагу на цей незвичний рецепт аджики зі слив. Вона ідеально підійде до м’яса чи гарніру.
Сливу можна використовувати не тільки для виготовлення десертів і прикрашання випічки, а й для виготовлення соковитої та незвичайної аджики. В одній такій баночці міститься цілий комплекс вітамінів, який просто необхідний у зимову пору року.
Рецепт сливової аджики: інгредієнти
- слива — 2 кг,
- часник — 200 гр,
- болгарський перець (червоний) — 1 кг;
- гострий перець — 2-3 шт.;
- кріп — великий пучок;
- зелень петрушки – великий пучок;
- зелений і фіолетовий базилік – великий пучок;
- тархун – пучок;
- томатна паста – 2 ст. л;
- сіль – 2-2,5 ст. л;
- цукор – 70-100 г;
- чорний мелений перець – 1/4 ч. л;
- мелений коріандр – 1/2 ч. л;
- мелена гвоздика – 1/2 ч. л;
- мелений кмин – 1/2 ч. л.
З перерахованої кількості інгредієнтів виходить чотири літри смачної аджики.
Спосіб приготування сливової аджики:
- Сливи помити, видалити кісточки. У перцю видалити насіння, розрізати на четвертинки.
- Часник почистити, пропустити через м'ясорубку. В окрему миску перемолоти сливи, солодкий і гострий перець, усю зелень. Скласти пюре в металеву каструлю з товстим дном. Додати сіль і цукор за смаком, мелені спеції, перемішати і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, варити 15-20 хвилин, а потім додати часник і кип'ятити ще п'ять хвилин.
- Ще гарячою аджику розлити в гарячі банки, закатати, перевернути кришкою вниз, укутати до охолодження.
Якщо ви не знаєте, як закрити огірки на зиму, а тема консервації вас лякає, то в цьому матеріалі ми раз і назавжди розвіємо всі ваші побоювання і страхи. Найсмачніші мариновані огірки з гірчицею приготувати так просто, що ви здивуєтеся самі тому, як легко освоїли рецепт хрустких огірків.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!