Рецепт маринованих помідорів нашвидкуруч: стерилізувати банки не потрібно
Взимку такі помідори можна подавати разом із другими стравами або готувати з ними різноманітні запіканки

Як приготувати мариновані помідори на зиму / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik
Цей рецепт маринованих помідорів нашвидкуруч не вимагає стерилізації банок, тому приготувати смачні овочі на зиму можна набагато швидше і простіше.
Рецепти консервації завжди актуальні, адже її можна подавати майже з будь-якими стравами. Щоб законсервувати помідори ми спочатку приготуємо солодкий маринад, а потім додамо до нього гвоздику і лавровий лист. Вийде неймовірно смачно.
Інгредієнти
- Помідори — 2 кг;
- Листя смородини та вишні;
- Петрушка — 1 пучок;
- Гвоздика — 3 шт;
- Перець чорний — 15 горошинок;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт;
- Цукор-пісок — 400 г;
- Сіль — 1 ст.л;
- Оцет — 100 мл.
Рецепт маринованих помідорів нашвидкуруч
- Як слід очистіть помідори від можливих забруднень.
- Викладіть на дно чистої банки листочки вишні, смородини, спеції та доверху заповніть її помідорами.
- Закип'ятіть воду і розведіть у ній цукор, сіль та оцет. Досягніть повного розчинення і доведіть до кипіння.
- Залийте приготованим маринадом вміст баночок і щільно закатайте кришки, після чого відправте до комори або залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Пропонуємо також приготувати мариновані огірки з гірчицею. Рецепт настільки простий, що не заготовити їх на зимовий період буде великою помилкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!