Старовинний український десерт з яблуками: рецепт макоржеників
Цей смачний десерт готується дуже швидко з доступних продуктів

Рецепт макоржеників/Фото: Unsplash
Пропонуємо вам повторити рецепт макоржеників із книжки "Страви та напої в Україні" відомої кулінарки Зіновії Клиновецької. Цей десерт з яблуками готували наші предки у 1913 році.
Макорженики з яблуками - традиційна страва української кухні, яку несправедливо забули сучасні господині. А готувати цей десерт дуже легко — треба просто посмажити кружальці яблук у тісті.
Рецепт макоржеників: інгредієнти
- 3 жовтки;
- 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ст.л. білого борошна;
- 3 середньо-великі солодкі яблука;
- трохи вершкового масла для смаження;
- мак та цукрова пудра для посипання.
Спосіб приготування макоржеників:
- У глибоку посудину кладемо жовтки, цукор, активно розмішуємо вінчиком, щоб маса стала однорідною і трохи посвітлішала. Додаємо розтоплене масло та борошно, перемішуємо. Маса нагадуватиме тісто для оладків.
- Яблука ріжемо кружальцями завтовшки приблизно пів сантиметра. Серединки кружалець там, де зернятка вирізаємо.
- Ставимо пательню на невеликий вогонь, розтоплюєимо на ній масло. Умочуємо кружальця яблук з обох боків у тісто, потім обсмажуємо з обох боків на пательні до рум’яної скоринки. За необхідності додаємо трохи масла на пательню перед кожною наступною партією кружалець.
- Готові макорженики посипаємо цукровую пудрою і маком.
Пропонуємо також приготувати забуту українську страву, яка сподобається вашій родині. Шпундру ще Котляревський згадував в "Енеїді". Ця страва з буряка та м’яса свинини заслуговує на те, щоб ви відтворили її у сучасних умовах на своїй кухні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!