ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Старовинний український десерт з яблуками: рецепт макоржеників

Рецепти 13:44 - 31 серпня 2023

Цей смачний десерт готується дуже швидко з доступних продуктів

Рецепт макоржеників/Фото: Unsplash

Рецепт макоржеників/Фото: Unsplash

Пропонуємо вам повторити рецепт макоржеників із книжки "Страви та напої в Україні" відомої кулінарки Зіновії Клиновецької. Цей десерт з яблуками готували наші предки у 1913 році.

Макорженики з яблуками - традиційна страва української кухні, яку несправедливо забули сучасні господині. А готувати цей десерт дуже легко — треба просто посмажити кружальці яблук у тісті.

Рецепт макоржеників: інгредієнти

  • 3 жовтки;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст.л. білого борошна;
  • 3 середньо-великі солодкі яблука;
  • трохи вершкового масла для смаження;
  • мак та цукрова пудра для посипання.

Спосіб приготування макоржеників:

  1. У глибоку посудину кладемо жовтки, цукор, активно розмішуємо вінчиком, щоб маса стала однорідною і трохи посвітлішала. Додаємо розтоплене масло та борошно, перемішуємо. Маса нагадуватиме тісто для оладків.
  2. Яблука ріжемо кружальцями завтовшки приблизно пів сантиметра. Серединки кружалець там, де зернятка вирізаємо.
  3. Ставимо пательню на невеликий вогонь, розтоплюєимо на ній масло. Умочуємо кружальця яблук з обох боків у тісто, потім обсмажуємо з обох боків на пательні до рум’яної скоринки. За необхідності додаємо трохи масла на пательню перед кожною наступною партією кружалець.
  4. Готові макорженики посипаємо цукровую пудрою і маком.

Пропонуємо також приготувати забуту українську страву, яка сподобається вашій родині. Шпундру ще Котляревський згадував в "Енеїді". Ця страва з буряка та м’яса свинини заслуговує на те, щоб ви відтворили її у сучасних умовах на своїй кухні.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин