ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжні сирні гомбовці в хрусткій крихті з ягідним соусом

Рецепти 12:49 - 15 березня 2025

Такий рецепт ви точно не знали

Ніжні сирні гомбовці в хрусткій крихті з ягідним соусом

Ніжні сирні гомбовці/Фото: скрін із відео

Закарпатські гомбовці — це традиційний десерт із ніжного м'якого сиру, манки та панірувальних сухарів. Вони мають м’яку текстуру, легкий солодкуватий смак і чудово поєднуються з ягідним соусом. Простий у приготуванні, цей рецепт стане ідеальним вибором для домашнього частування.

Інгредієнти (4 порції):

Для гомбовців:

  • 500 г сиру;
  • 4 ст. л. манки;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 50 г розтопленого вершкового масла;
  • 100 г панірувальних сухарів.

Для соусу:

  • 200 г полуниці (або других ягід, навіть заморожені);
  • 80 г сметани або вершків;
  • 2 ст. л. цукру

Приготування:

  1. Відділити білок від жовтка.
  2. До сиру додати жовток, манку, сіль, цукор і розтоплене масло. Ретельно вимішати до однорідності.
  3. Білок збити до стійкої піни й обережно вмішати в сирну масу.
  4. Сформувати невеликі кульки й опустити їх у киплячу воду. Варити на слабкому вогні 3–4 хвилини після того, як вони спливуть.
  5. Панірувальні сухарі обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
  6. Готові гомбовці обваляти в підрум’янених сухарях і викласти на тарілку.

Приготування соусу:

  1. Полуницю подрібнити у блендері.
  2. Додати сметану та цукор, ретельно перемішати.
  3. Полити гомбовці ягідним соусом перед подачею.

Страва готова до подачі.

Галета з полуницею та сиром з пліснявою: вишуканий десерт для особливих моментів.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин