Гастроентеролог розповіла, кому варто пити менше кави
Шкодить здоров’ю чи ні цей запашний напій?

Фото з flickr.com/
Лікар-гастроентеролог Євгенія Белінська нагадала, що кава була предметом дебатів тривалий час. У 1991 році ВООЗ навіть включила каву до списку можливих канцерогенів, проте у 2016 році це спростувала, оскільки дослідження показали, що кава не тільки не повʼязана із підвищенням ризику онкологічних захворювань, а й навпаки зменшує ризик певних видів злоякісних утворень.
Деталі
Склад чашки кави може залежати від типу кавових зерен, способу та ступеня обсмажування і подрібнення, способу заварювання. Відповідно і вплив на здоров’я буде різним. Суттєво відрізняються і індивідуальні реакції людини.
Сукупні дослідження кави вказують на її користь для здоровʼя. Проте є категорії людей, яким не варто зловживати кавою. Обмежувати себе потрібно людям, яким складно контролювати свій артеріальний тиск, та вагітним жінкам.
Раніше ми писали про те, що вирішено питання доставки ліків на деокуповані та прифронтові території.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!