Курячі яйця не несуть загрози для організму людини - вчені
Американські фахівці розвіяли міф, який тримався десятиліттями

Автор: Monserrat Soldú/Фото: Pexels
Вчені з Університету Саррея з'ясували, що курячі яйця можна вживати в їжу в будь-якій кількості, оскільки це ніяк не впливає на рівень холестерину в крові.
У сімдесятих роках минулого сторіччя у США народився міф про шкоду яєць. Незважаючи на те, що американські медики неодноразово спростовували це твердження, лікарі з європейських країн до цих пір радять обмежувати споживання даного продукту.
Вчені з Британії провели аналіз декількох досліджень і з'ясували, що думка про те, що вживання більше трьох яєць на тиждень негативно позначається на організмі людини - невірне. Насправді величезну небезпеку несуть насичені жири.
Не дивлячись на те, що в яйцях багато холестерину, в них переважають ненасичені жири, а рівень насичених жирних кислот дуже маленький. Незважаючи на те, що в них мало калорій, вони є відмінним джерелом багатьох необхідних людині мікроелементів і високоякісного білка. Саме тому люди, які мають зайву вагу, можуть худнути, включаючи в свій раціон більше яєць.
Раніше ми повідомили, що вегетаріанці з шкідливими звичками виявилися здоровішими м'ясоїдів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!