Продукти, які не можна дітям до року. Можуть завдати шкоди маленькій людині
Що варто уникати, доки дитині не виповниться принаймні один рік?

Через небезпеку задухи також не давайте дитині їжу, яка не розчиняється в роті, не розтирається яснами або легко прослизає в дихальні шляхи
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
В перший рік життя дитини ми стараємося забезпечити її найкращим. Однак деякі продукти, які нам здаються безпечними, можуть завдати шкоди маленькій людині.
Що варто уникати, доки дитині не виповниться принаймні один рік:
Мед в будь-якому вигляді. Він шкідливий для немовлят, оскільки в ньому можуть міститися Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Шлунково-кишковий тракт дорослого чудово справляється з ними, а от у дитини він ще не повністю розвинений і недостатньо сильний, щоб боротися з токсинами.
Фруктовий сік та фреш, навіть 100-відсотковий, не є чимось кращим, ніж цукрова вода. Він містить калорії, але не містить клітковини та поживних речовин, які потрібні дітям. Американська академія педіатрії (AAP) тепер рекомендує взагалі не давати фруктовий сік дітям молодше року. Але навіть після першого дня народження сік може бути лише в невеликих кількостях протягом дня - не більше 110 мл на день для дітей віком до 3 років.
Коров’яче молоко в якості самостійного напою. В нього високий вміст різних поживних речовин, що може давати додаткове навантаження на нирки. Однак молоко можна додавати до каші, омлету.
Сирі яйця, мʼясо, риба, непастеризоване молоко та молочні продукти. Вони можуть містити небезпечні бактерії та викликати захворювання.
Кофеїн, включаючи чай, каву та шоколад. Не встановлена безпечна кількість кофеїну для маленьких дітей.
Солоні та солодкі продукти.
Через небезпеку задухи також не давайте дитині їжу, яка не розчиняється в роті, не розтирається яснами або легко прослизає в дихальні шляхи. Утримуйтеся від неї, доки ваша дитина не почне добре жувати.
Сирі овочі з твердою м'якоттю (морква, болгарський перець, селера). Зваріть їх і наріжте кубиками або нашаткуйте перед подачею.
Сирі фрукти з твердою м'якоттю (яблука, незрілі груші) та цілі ягоди з кісточками (виноград, вишня).
Будь-які інші продукти великими шматками. Рекомендується подрібнити їх на шматочки до 10-13 мм.
Тверда або хрустка їжа: цілі горіхи, попкорн, кубики твердого сиру.
Горіхові пасти. Липка консистенція може ускладнити проковтування, тому краще їх намастити на щось тонким шаром або додати в страву.

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!