Вишня — літній суперфуд. Потрібно споживати щодня не менше 45 вишень (250 г)
Не бажано їсти її натще через високий вміст кислот

Вишню не можна вживати під час загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті з підвищеною кислотністю
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Вишні — це не лише смачний літній десерт, а потужний суперфуд. Окрім низької калорійності та високого вмісту клітковини, вони мають безліч неймовірних переваг.
Мають протизапальні властивості.
Вишні є фантастичним джерелом антиоксидантів та протизапальних сполук, включаючи антоціани та кверцетин. Вони зменшують окислювальний стрес, який пов’язаний із передчасним старінням і хронічними захворюваннями.
Прискорюють відновлення після занять спортом.
Протизапальні речовини у вишні можуть допомогти полегшити м’язовий біль, пошкодження та запалення, спричинені фізичними вправами.
Зміцнюють імунітет за рахунок високого вмісті вітаміну С
Покращують якість сну.
Цю перевагу можна пояснити вмістом мелатоніну, речовини, яка допомагає регулювати цикл сну та неспання. Це особливо корисно для людей, які страждають від безсоння або мають проблеми зі сном через зміну часових поясів.
Захищають серце.
Вишні багаті на калій, який, як відомо, сприяє зниженню артеріального тиску. Крім того, мʼякоть свіжих плодів містить кумарини, які впливають на згортання крові та попереджують утворення тромбів. Це знижує ризик серцево-судинних захворювань, зокрема інсульту та інфаркту.
Містять багато клітковини, яка допомагає підтримувати здоров’я травної системи, підживлюючи корисні кишкові бактерії та сприяючи регулярному випорожненню.
Полегшують симптоми подагри.
Напади подагри виникають через накопичення кристалів сечової кислоти, а вишні мають здатність знижувати її рівень. Регулярне споживання вишень може знизити частоту та інтенсивність нападів подагри, що робить їх корисними для людей, які страждають від цього захворювання.
- Вишню не можна вживати під час загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті з підвищеною кислотністю.
- Не бажано їсти її натще через високий вміст кислот.
- Щоб отримати всі позитивні ефекти, потрібно споживати щодня не менше 45 вишень (250 г).
Однак це не означає, що не можна досягти жодних переваг, вживаючи її в менших кількостях. Включивши вишні в раціон, ви забезпечите свій організм важливими вітамінами та мінералами
Нехай вони стануть вашим смачним та корисним доповненням до здорового раціону!

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!