Лікарі розповіли, від яких продуктів варто відмовитися при гіпертонії
Високий кров’яний тиск підвищує ризик виникнення різних захворювань

Фото: Pixabay/Автор — Myriams-Fotos
Часто причиною високого кров'яного тиску є неправильний спосіб життя та нездорове харчування. Гіпертонія може призвести до серцевих захворювань та інсульту.
Фахівці розповіли, що головний продукт, який здатен підвищити тиск — цукор. Страви з його додаванням, як правило, висококалорійні, але часто мають дуже низьку харчову цінність або не мають її взагалі. Додаткова енергія може змусити вагу рости, а це, у свою чергу, може підвищити кров'яний тиск.
Медики зазначають, що людям, які борються з гіпертонією, варто відмовитися від вживання майонезів, кетчупів та заправок для салатів, оскільки в них чимало цукру.
Знизити тиск допоможуть продукти, які багаті калієм. В Американській кардіологічній асоціації зазначають, чим більше калію вживає людина, тим більше натрію виводиться з організму. Також калій допомагає зняти напругу в стінках кровоносних судин.
Джерелом цього мінералу є овочі, фрукти, риба та нежирні молочні продукти. Також калієм багаті: авокадо, абрикос, зелень, палтус, грейпфрут і грейпфрутовий сік, гриби, апельсини і апельсиновий сік, лімська квасоля.
Раніше ми повідомляли про перші симптоми артриту, на які варто звернути увагу кожному.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!