Квашена капуста: користь для краси та здоров'я
Дієтолог поділилася цінною інформацією про цей продукт

Корисні властивості квашеної капусти/Фото: pexels
Дієтолог Світлана Фус розповіла про корисні властивості квашеної капусти.
Деталі
Звичайна квашена капуста – це справжнє джерело цінних речовин для квітучого зовнішнього вигляду.
Молочна кислота і клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишківнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи.
Варто згадати про відносно високий вміст сірки — елемента, який позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів. Дослідження показали, що ізотіоціанати, утворені в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень.
Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризують. При такому приготуванні вони втрачають свою користь. Якщо солона капуста готова вже через 3 дні, то для приготування квашеної знадобиться не менше як тиждень. І через тиждень це вже зовсім інший корисний ферментований продукт, здорова їжа! До того ж низькокалорійна.
Детальніше про користь квашеної капусти гортайте у каруселі.





Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!