Солодкий дар чи отрута: вчені розкрили страшну правду про "безпечний" підсолоджувач
“Здорова” альтернатива виявилася підступною

Солодкий дар чи отрута: вчені розкрили страшну правду про "безпечний" підсолоджувач/Фото: depositphotos
Видання Science Alert пише про те, що відомий підсолоджувач еритрит, який додають у батончики, напої, жуйки і кето-десерти, не такий безпечний, як здавалося. вчені провели нове дослідження, яке показало, що дана речовина шкідлива для мозку та підвищує ризик інсульту.
Деталі
Вчені з Університету Колорадо зазначають, що в нашому організмі є гематоенцефалічний бар’єр, який не дає токсинам і шкідливим речовинам потрапити до мозку. Дослідження показало, що еритрит пошкоджує клітини цього барʼєру, що робить мозок більш вразливим, зокрема до утворення тромбів. Після вживання еритриту судини працюють гірше. Вони не розширюються, коли це потрібно, що може призводити до порушення кровообігу. А це особливо небезпечно для мозку, бо нестача кисню може викликати інсульт.
Раніше ми писали про те, які харчові добавки потрібно зберігати в холодильнику.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!