6 продуктів, які засвоюються краще після термічної обробки
Після термічної обробки ці фрукти та овочі стають більш корисними

Названо 6 продуктів, які стають більш корисними після термічної обробки/Фото: Рexels
Більшість фруктів та овочів ми звикли вживати у сирому вигляді, однак деякі продукти засвоюються краще і стають більш корисними після термічної обробки. Ми розповімо, які 6 продуктів варто термічно обробити перед вживанням.
Помідор
В тушкованих і варених помідорах більше лікопену. Це сильний антиоксидант і протипухлинний засіб. У термічно оброблених томатах такої речовини стає більше і вона краще засвоюється.
Буряк
Корисні вітаміни і мікроелементи буряка зберігаються навіть після варіння, а флавоноїди і антоціани засвоюються в такому випадку краще.
Морква
При термічній обробці корисних елементів у моркві стає більше. Як і помідори, цей овоч містить лікопін, вміст якого збільшується після приготування.
Часник
Після смаження або тушкування в часнику руйнується вітамін C, однак тоді утворюється алліцин. Це один із природних антибіотиків.
Яблуко
Ми звикли їсти яблука у сирому вигляді або як додатковий інгредієнт до випічки. Найкраще запікати або консервувати ці фрукти.
Яблука після термічної обробки містять більше пектину. Ця речовина захищає клітини від старіння, бореться з раковими клітинами і допомагає виводити токсини з організму.
Шпинат
Ця зелень корисна для травлення і нервової системи, а після термічної обробки поживні речовини краще засвоюються.
Раніше ми писали, у чому користь баклажанів. Ці овочі ідеально підходять для тих, хто дотримується дієти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!