Яка консервація може викликати отруєння
Фахівці назвали, яку законсервовану їжу не можна споживати

Шкода консервації. Фото: ShubaLife
Українці обожнюють консервувати на зиму улюблені овочі та фрукти, але інколи забувають, що при неправильному зберіганні продукти можуть зіпсуватися. Тому варто пам'ятати, яка консервація може нанести шкоду вашому здоров'ю.
Аби банки простояли якомога довше, треба правильно їх стерилізувати.
Як правильно стерилізувати банки
Прокип’ятіть банки протягом 5–10 хвилин, далі поставте їх догори дном, аби ті висохли, перш ніж закривати у них продукти. Доведіть їжу до 100 градусів, щоб вона була абсолютно стерильною.
Якщо ж ви придбали у магазині консервацію, то подивіться уважно на термін придатності. Ці терміни можна дещо перевищувати без ризику харчового отруєння. Однак, якщо бачите, що банка роздулася (стала кулеподібною), викидайте її, адже їжа почала бродити і гнити.
Як дізнатись, що їжа у консервації небезпечна
- Якщо ви помітили, що кришка повністю куполоподібна або якщо у банці є піна або їжа видає неприємний запах, то її більше споживати не можна. Тому не намагайтеся доїсти продукти, відразу викидайте у смітник.
- Якщо в банки нещільна кришка, це означає, що у їжі може бути присутній токсин, який викликає ботулізм. Тому ретельно вимийте руки та всі поверхні кухні, аби уникнути харчового отруєння.
Дізнайтеся, скільки потрібно спати, щоб схуднути. Тренер розповів, що сон впливає на вагу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!