ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

5 найкорисніших овочів для здоров'я

Здоров'я 16:23 - 02 січня 2023

Фахівці радять використовувати ці продукти якомога частіше

Фото: скріншот YouTube

Овочі

Ні для кого не секрет, що овочі, багаті на клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти є обов'язковими для здорового харчування. Вони також ситні, ароматні та ідеально підходять для різних страв, таких як салати, супи, смузі та бутерброди. Хоча всі овочі корисні, деякі з них виділяються своїм запасом ознак та потужною користю для здоров'я. Ось дуже корисними поживними речовинами

Шпинат

Ця листова рослинність містить список дуже багатих на поживні речовини овочів. Це з тим, що 1 чашка (30 грамів) сирого шпинату містить 16% денний норми вуглеводів А плюс 120% вуглеводів До.

Шпинат також може підвищувати рівень антиоксидантів, які можуть знизити ризик багатьох захворювань. Одне дослідження показало, що темна листова зелень, така як шпинат, багата на бета-каротин і лютеїн, проявляються антиоксидантами, які несуть зі зниженням ризику розвитку раку. Інше дослідження показало, що шпинат може принести користь здоров'ю серця, допомагаючи знизити артеріальний тиск.

Морква

Найкорисніші овочі. Фото: YouTube

Морква багата вітаміном А, ефективністю 119% добової норми в чайній ложці. Вони також містять бета-каротин, антиоксидант, який викликає запалення квітів і може сприяти запобіганню раку.

виявлення, одне дослідження за участю більш ніж 57 000 осіб виявило кореляцію між вживанням не менше 2-4 морквин на тиждень з 17-відсотковим зниженням ризику колоректального раку у довгостроковій перспективі. Нарешті, ці популярні коренеплоди багаті на багато важливих поживних речовин, включаючи калій і вітаміни С і К..

Брокколі

Найкорисніші овочі. Фото: YouTube

Зелень багата на сірковмісну рослинну сполуку, звану глюкозинолат). Цей хрестоцвітий овоч може допомогти запобігти низці хронічних захворювань, у тому числі й раку. Одне невелике дослідження показало, що паростки броколі виявляють рівень маркерів запалення, які криються із хронічними захворюваннями, як хвороби серця.

Усього 1 чашка (91 грам) сирої броколі містить 77% добової норми жиру С, 90% добової норми жиру С, а також достатню кількість фолієвої кислоти, марганцю та калію.

Часник

Часник використаних як лікарські рослини протягом тисячоліть. Його вторинний компонент є аліцин, який, як було виявлено, показав високе підвищення рівня цукру в крові та здоров'я серця. Додавання часникового порошку також поширюється на захворюваність на резистентність до інсуліну, стан, який може сприяти розвитку діабету 2 типу.

Брюссельська капуста

Найкорисніші овочі. Фото: YouTube

Як і броколі, брюссельська капуста відноситься до хрестоцвітих овочів і містить ті ж корисні рослинні компоненти. Брюссельська капуста також містить кемпферол, антиоксидант, який може бути особливо ефективним для запобігання пошкодженню клітин. Було виявлено, що кемпферол викликає запалення та протиракові захворювання, які можуть розвиватися від хвороб.

Цей овоч також є джерелом клітковини, важливої поживної речовини, що стежить за підтримкою роботи кишечника, здоров'ям серця та контролем рівня цукру в крові. Крім того, брюссельська капуста дуже поживна. Кожна порція містить фолієву кислоту, магній та калій, а також вітаміни А, С та К.

Раніше ми писали, як розпізнати дефіцит вітаміну Д. Взимку організм витрачає запаси важливого вітаміну, тому важливо стежити за його рівнем.

Джерело: healthline

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин