Популярний напій запобігає розвитку діабету — дослідження
Помірне вживання кави може запобігти розвитку смертельних захворювань

Вчені відкрили несподівані лікувальні властивості кави/Фото: Unsplash
Кава є, мабуть, одним із найсуперечливіших напоїв. Вчені активно його вивчають та відкривають нові позитивні та негативні властивості кави. Нещодавні дослідження показали, що вживання кави може запобігти розвитку серйозних смертельних захворювань.
Деталі
При помірному вживанні кави цей напій здатний зменшити ризик розвитку діабету 2 типу. Також цей напій допомагає печінці легше пережити шкідливий окислювальний стрес.
Одним із найпоширеніших ускладнень діабету 2 типу є неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП). Дане захворювання в результаті може призвести до рубцювання або навіть раку.
У новому дослідженні вчені з Університету Коїмбри (Португалія) виявили, що вживання кави знижує ризик розвитку ускладнень, пов'язаних з печінкою, у людей, які страждають на діабет або надмірну вагу. Відомо, що кава містить кофеїн та рослинні мікроелементи, "поліфеноли", які можуть зменшити тяжкість НАЖХП.
Вчені з'ясували, що компоненти кави, у тому числі і поліфеноли, значною мірою допомагають зменшити стрес у печінці, знижують рубцювання та допомагають підтримувати рівень глюкози в крові на рівні як у здорових людей, так і у людей з надмірною вагою.
Зазвичай ми звикли вранці харчуватися стравами, що легко і швидко готуються, наприклад яєчнею. Однак дієтологи запевняють, що смажені яйця – це не найкращий варіант. Раніше ми розповідали, кому не варто вживати яєчню на сніданок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!