ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Нутриціолог дала список продуктів, які корисні для жіночого здоров'я

Здоров'я 13:03 - 01 травня 2023

Важливо дбати про своє харчування, оскільки від цього залежить не лише хороше самопочуття

Нутриціолог дала список продуктів, які корисні для жіночого здоров'я

Продукти, які підтримують жіноче здоров'я/Фото: pexels

З їжею ми отримуємо необхідні вітаміни та компоненти, що зміцнюють наш імунітет. Нутриціолог Марія Асінгерова назвала продукти, які корисні для жіночого здоров'я.

Шпинат і спаржа

Необхідні фолати (сполуки фолієвої кислоти) можна отримати зі шпинату. У зеленому листі багато також лютеїну, від якого залежить здоров'я очей. У спаржі багато вітаміну К і фолієвої кислоти. Вона необхідна для закриття дефіцитів.

Авокадо

У жирній і ніжній м'якоті авокадо багато ненасичених жирних кислот, що допомагають підвищувати рівень "хорошого" холестерину і знизити рівень "поганого". Регулярне вживання цього продукту допомагає підтримувати нормальну вагу і зберігати свіжість шкіри.

Ягоди

Лохина, вишня, ожина, полуниці багаті на антиоксиданти і флавоноїди, а також вітамін С. Включаючи до свого раціону ягоди, ми допомагаємо клітинам нашого організму протистояти шкідливому впливу вільних радикалів.

Батат

Ця солодка картопля особливо корисна під час вагітності та грудного вигодовування, оскільки заповнює потребу жіночого організму у вітамінах В і А, залізі, калії і міді, клітковині. Батат менш калорійний і його можна вживати у сирому вигляді.

Риба

Риба багата на жирні кислоти і вітамін D. Не обов'язково купувати сорти дорогої червоної риби, оскільки підійдуть також скумбрія і сардина.

Червоне м'ясо

Яловичина є джерелом заліза. Для жінок, які регулярно втрачають кров через свої фізіологічні особливості, важливо поповнювати запаси заліза.

Буряк

Цей продукт вважається джерелом заліза і фолієвої кислоти. Він також містить бетаїн, магній та інші антиоксиданти. Вживання бурякового соку перед тренуванням підвищує витривалість деяких спортсменів, дозволяючи кисню краще проникати в тканини.

Раніше ми писали, чому зростає рівень "поганого" холестерину. Нутриціолог Богдана Волошинович розповіла про цінність цієї сполуки та назвала основні причини, коли вона може нашкодити.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин