ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Збільшує ризик смерті: вчені виявили небезпеку картоплі фрі

Здоров'я 14:51 - 15 травня 2023

Споживання цього продукту досить небезпечне

Картопля фрі несе загрозу для організму/Фото: Getty images

Картопля фрі несе загрозу для організму/Фото: Getty images

Вчені попереджають про те, що популярний гарнір приносить серйозну шкоду організму.

Деталі

Останнє дослідження з 4,5 тисячі учасників показало, що вживання картоплі фрі понад два рази на тиждень здатне подвоїти ризик ранньої смерті.

Причина цього в тому, що ця страва смажиться на фритюрі і має у своєму складі безліч трансжирів. Це призводить до збільшення "поганого" холестерину в нашому організмі. Це свою чергу підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту.

Крім того, згідно з дослідженням, проведеним в Японії, люди з високим рівнем трансжирів у крові були на 75% більш схильні до розвитку хвороби Альцгеймера або деменції.

Раніше ми писали, кому не можна пити воду з лимоном. Нутриціолог попередила про наслідки для організму після вживання такого напою.

Джерело: Internet.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин