Навіть не здогадуєтесь про шкоду: чому не варто пити каву з молоком
Окрім корисних властивостей, напій має також певні недоліки

Нутриціолог розповіла про шкоду кави з молоком/Фото: pexels
Попри свої численні корисні властивості, кава має також певні недоліки. Нутриціолог Ірина Левченко розповіла, чому варто обмежити споживання цього напою, особливо з молоком.
У чому користь кави
Цей напій відомий своїм позитивним впливом на організм:
- знижує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу при частому вживанні, нормалізує рівень цукру в крові
- на короткий час покращує пам'ять і уважність, підвищує настрій
- знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона, деменції, раку молочної залози, цирозу печінки
- полегшує головний біль, ефективна при мігрені
- покращує спортивні результати
Попри масу корисних властивостей напій може і нашкодити. Негативний ефект можна отримати тільки при надмірному вживанні або протипоказаннях. Міцна кава може підвищити рівень холестерину у крові. Напій вимиває кальцій з кісток і підвищує ризик перелому, тому його не можна часто пити дітям і літнім людям.
Чому не можна пити каву з молоком
За словами нутриціолога, головна умова присутності кави в раціоні – не пити її з молоком. Все тому, що кава з молоком або вершками не володіє антиоксидантним ефектом.
Цукор також не варто додавати до напою, адже це зайві калорії. Добова норма кави на день – 1-3 порції еспресо.
Раніше ми писали, який популярний фрукт знижує рівень холестерину в організмі. Окрім зниження рівня холестерину, хурма має й інші корисні властивості для здоров'я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!