Ви смажете яйця неправильно! Як зробити сніданок набагато кориснішим
Як звичайна помилка під час приготування яєць зводить нанівець їхню користь

Користь та шкода яєць. Фото: Freepik
Індійська дієтологиня Нмамі Агарвал пояснила, чому варені яйця корисніші за смажені та як їх краще готувати. Люди, які звикли споживати або лише білок, або тільки жовток, мають дисбаланс білків, жирів та калорій. Цікаво, що найбільше поживних речовин є саме у жовтку.
Фахівчиня наголосила, що готуючи сніданок, варто смажити яйця так, щоб жовток зберігав свою форму і залишався зверху на білку. Яйця є помічниками для підвищення рівня "хорошого" холестерину або ліпопротеїнів високої густини. Високий вміст якихзнижує ризик розвитку атеросклерозу, інсульту та серцево-судинних захворювань. Яйця необхідно споживати і заради орлиного зору, бо ті містять вітамін А. Якщо в організмі фіксується брак цього вітаміну, то виникає сліпота у дітей. Щоденне вживання яєць підвищує вміст зеаксантину та лютеїну в крові, що знижує ризик розвитку макулярної дегенерації та катаракти.
В одному яйці міститься 125,5 міліграма холіну, що становить близько однієї четвертої від денної потреби. Холін корисний для здоров'я серця та мозку. Він допомагає регулювати пам'ять та настрій
Яйця можна споживати і тим, хто дотримується дієти, тому що вони містить багато білка, який допомагає довше залишатися ситим.
Раніше вчені назвали місце, куди вам варто переїхати, якщо хочете жити довше
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!