ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Секрет ідеального шашлику. Димний чіпотле, солодкий мед та один секретний інгредієнт

Різне 16:58 - 05 червня 2025

Від повітряної фритюрниці до гриля. Готуйте соковиті медово-чіпотлеві курячі шашлики. Смачно, просто і "пальчики оближеш"!

Секрет ідеального шашлику. Димний чіпотле, солодкий мед та один секретний інгредієнт

Секрет ідеального шашлику / Фото: freepik

Ці курячі шашлики – справжня знахідка! Вони поєднують у собі дивовижний мікс смаків: димний чіпотле, солодкість меду та апельсина, насичений смак приправи для тако та свіжий часник. Результат – липкий, солодкий, димний і водночас пікантний смак. Вам гарантовано захочеться облизувати пальці!

Приготувати їх дуже легко, а виглядають вони просто чудово. Шашлики роблять страву особливо привабливою та зручною для гриля. Тож якщо ви шукаєте спосіб урізноманітнити буденні вечері, ці 5 хвилин, витрачені на нанизування курятини на шпажки, точно варті того.

З чим подавати?

Ми любимо подавати ці шашлики з кукурудзяним соусом, маринованою цибулею і зеленим рисом. Це неймовірне поєднання, яке змушує нас із нетерпінням чекати залишків! Крім того, вони чудово смакують із чорною квасолею та сальсою з авокадо й кукурудзи. Їх можна додати до салату в південно-західному стилі або загорнути в тортилью для швидкого тако.

Як приготувати ідеальні курячі шашлики?

  1. Підготовка шпажок. Замочіть дерев'яні шпажки у воді на 15–30 хвилин, поки готуватимете курку. Якщо використовуєте аерофритюрницю, можливо, доведеться відламати кінці шпажок, аби вони помістилися.
  2. Нарізання курки. Наріжте курячі грудки (або стегна) невеликими шматочками.
  3. Приготування маринаду. У мисці змішайте мед, дрібно нарізаний перець чіпотле в адобо, тертий зубчик часнику, приправу для тако (наприклад, Siete), цедру та сік апельсина, кошерну сіль і олію авокадо. Ця суміш подарує неймовірний аромат і смак!
  4. Нанизування на шпажки. Ретельно змішайте шматочки курки з медово-чіпотлевою сумішшю. Курятина повинна бути добре покрита маринадом і мати гарний оранжево-червоний відтінок. Нанизайте курку на шпажки. Із одного фунта курятини зазвичай виходить 4 шпажки.
  5. Приготування. Ви можете готувати шашлики різними способами. Найпростіший — в аерофритюрниці при 200°C протягом 10 хвилин, поки внутрішня температура не досягне 74°C. На грилі вони теж будуть чудові! Після приготування можна полити шашлики додатковою порцією меду або сумішшю розтопленого вершкового масла з медом. Це просто неперевершено!

Ця страва — це не просто обід, а справжнє свято смаку, яке сподобається всій вашій родині.

Освіжаючий коктейль: зробіть це літо незабутнім із полуничним сорбетом і шампанським.

Джерело: pinchofyum

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин