Секрет ідеального шашлику. Димний чіпотле, солодкий мед та один секретний інгредієнт
Від повітряної фритюрниці до гриля. Готуйте соковиті медово-чіпотлеві курячі шашлики. Смачно, просто і "пальчики оближеш"!

Секрет ідеального шашлику / Фото: freepik
Ці курячі шашлики – справжня знахідка! Вони поєднують у собі дивовижний мікс смаків: димний чіпотле, солодкість меду та апельсина, насичений смак приправи для тако та свіжий часник. Результат – липкий, солодкий, димний і водночас пікантний смак. Вам гарантовано захочеться облизувати пальці!
Приготувати їх дуже легко, а виглядають вони просто чудово. Шашлики роблять страву особливо привабливою та зручною для гриля. Тож якщо ви шукаєте спосіб урізноманітнити буденні вечері, ці 5 хвилин, витрачені на нанизування курятини на шпажки, точно варті того.
З чим подавати?
Ми любимо подавати ці шашлики з кукурудзяним соусом, маринованою цибулею і зеленим рисом. Це неймовірне поєднання, яке змушує нас із нетерпінням чекати залишків! Крім того, вони чудово смакують із чорною квасолею та сальсою з авокадо й кукурудзи. Їх можна додати до салату в південно-західному стилі або загорнути в тортилью для швидкого тако.
Як приготувати ідеальні курячі шашлики?
- Підготовка шпажок. Замочіть дерев'яні шпажки у воді на 15–30 хвилин, поки готуватимете курку. Якщо використовуєте аерофритюрницю, можливо, доведеться відламати кінці шпажок, аби вони помістилися.
- Нарізання курки. Наріжте курячі грудки (або стегна) невеликими шматочками.
- Приготування маринаду. У мисці змішайте мед, дрібно нарізаний перець чіпотле в адобо, тертий зубчик часнику, приправу для тако (наприклад, Siete), цедру та сік апельсина, кошерну сіль і олію авокадо. Ця суміш подарує неймовірний аромат і смак!
- Нанизування на шпажки. Ретельно змішайте шматочки курки з медово-чіпотлевою сумішшю. Курятина повинна бути добре покрита маринадом і мати гарний оранжево-червоний відтінок. Нанизайте курку на шпажки. Із одного фунта курятини зазвичай виходить 4 шпажки.
- Приготування. Ви можете готувати шашлики різними способами. Найпростіший — в аерофритюрниці при 200°C протягом 10 хвилин, поки внутрішня температура не досягне 74°C. На грилі вони теж будуть чудові! Після приготування можна полити шашлики додатковою порцією меду або сумішшю розтопленого вершкового масла з медом. Це просто неперевершено!
Ця страва — це не просто обід, а справжнє свято смаку, яке сподобається всій вашій родині.
Освіжаючий коктейль: зробіть це літо незабутнім із полуничним сорбетом і шампанським.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!