ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Варто спробувати, поки сезон: сирник з полуницею за рецептом Євгена Клопотенка 

Різне 12:43 - 08 червня 2025

Готується швидко, і зі столу зникає теж миттєво 

Сирник з полуницею за рецептом Євгена Клопотенка 

Сирник з полуницею за рецептом Євгена Клопотенка / Фото: Bing

Ніжний, в міру солодкий та напрочуд простий у приготуванні, сирник з полуницею — це справжній порятунок для тих, хто хоче смачного десерту без довгих годин біля плити.

Цей сирник — ідеальний варіант для родинного чаювання. Його легко готувати: достатньо змішати всі інгредієнти у блендері, викласти у форму, залити полуничним пюре та запекти. А результат — ніжна, соковита текстура з яскравим полуничним смаком. До того ж десерт не лише смачний, а й корисний — він сподобається і дорослим, і дітям.

Поради щодо приготування

Чим жирніший сир, тим ніжнішим вийде сирник. Використовуйте кисломолочний сир жирністю не менше ніж 5%.
Якщо сир занадто вологий, загорніть його в марлю й злегка відтисніть. Це дозволить уникнути надмірної рідини у готовій страві. У такому разі також можна трохи зменшити кількість сметани.
Ідеально підійде скляна або керамічна форма — сиркова маса в ній рівномірно пропечеться і не пригорить. Оптимальний розмір — квадратна форма зі стороною 20 см.

Інгредієнти:

  • 700 г кисломолочного сиру
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 150 мл сметани
  • 3 яйця
  • 50 г пшеничного борошна
  • 300 г полуниці і 50 г цукру (для полуничного пюре)
  • 20 г вершкового масла (для змащування форми)

    Приготування:
  1. У блендері перебийте 700 г кисломолочного сиру з 100 г цукру та 10 г ванільного цукру до повної однорідності.
  2. Додайте 3 яйця, 150 мл сметани та 50 г борошна. Знову ретельно перемішайте до гладкої маси.
  3. Полуницю (300 г) помийте, обсушіть, видаліть плодоніжки та подрібніть у пюре разом із 50 г цукру.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Вилийте у неї сиркову суміш, а зверху рівномірно розподіліть полуничне пюре.
  5. Випікайте сирник у попередньо розігрітій до 180 °C духовці (режим "верх-низ") приблизно 1 годину.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом хлодника (холодника): спробуйте освіжаючу українську літню страву.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин