Бездоганний баланс кислого та солодкого: рецепт лимонних батончиків
Цей десерт поєднує ідеальне співвідношення лимонної начинки та пісочної скоринки

Ідеальне співвідношення лимонної начинки та пісочної скоринки: рецепт домашніх батончиків/Фото: кадр з відео
Лимонні батончики — це просто знахідка у випадку, коли хочеться десерту, але щоб він був не занадто солодким. У цих батончиках просто ідеальний баланс кислих і солодких смаків, до того ж вони дуже легко готуються.
Лимонний шар виходить кремовим та не надто солодким, забезпечуючи терпкість. Масляна скоринка хрустка, але ніжна – вона практично тане в роті.
Рецепт лимонних батончиків: інгредієнти
Для коржа:
- Цукор 100 г
- Масло вершкове 225 г
- Борошно пшеничне 250 г
- Сіль 0.2 г
Для начинки:
- Яйця курячі 6 шт.
- Цукор 600 г
- Лимон, цедра 20 г
- Лимон, сік 240 г
- Борошно пшеничне 125 г
- Цукрова пудра за смаком
Спосіб приготування лимонних батончиків:
- У чашу міксера додайте цукор і масло, збийте за допомогою насадки-лопасті до світлого кольору. Додайте борошно та сіль і перемішуйте, поки тісто не почне формуватися в кулю.
- Викладіть подрібнене тісто в підготовлену форму для випічки та розрівняйте руками, посипаними борошном. Перемістіть корж в духовку та випікайте 20 хвилин при 180°. Дайте охолонути і залиште духовку включеною.
- Збийте всі інгредієнти начинки. Полийте охолоджений корж.
- Перемістіть форму для запікання назад у духовку та випікайте ще 30–35 хвилин або поки начинка не застигне.
- Дайте охолонути за кімнатної температури. Наріжте на трикутники або квадрати і посипте цукровою пудрою.
Цей рецепт стане вашим улюбленим способом готувати млинці. Окономіякі — це пікантні млинці родом із Японії: вони настільки ж смачні, наскільки красиві. Й легкі у приготуванні наскільки це взагалі можливо. Смакова палітра цієї страви змусить вас подумати: “Чи справді існують кращі за ці млинці?”
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!