Кращі за еклери: як приготувати солодкі булочки-поповери
На смак ця випічка нагадує еклери, та готується набагато простіше та швидше

Рецепт повітряних маслянистих поповерів/Фото: кадр з відео
Поповери (англ. popovers) — це легкі та порожнисті всередині булочки з рідкого тіста. Вони готуються з найпростіших інгредієнтів, буквально за кілька хвилин.
Хрустка золотава скоринка поповерів змінюється повітряною, заварною начинкою. Їх можна їсти просто так, але вони також прекрасні з маслом, медом або джемом. Під час випікання в гарячій духовці тісто поповерів "лопається", створюючи характерний для поповерів пишний вигляд і повітряну начинку.
Рецепт поповерів: інгредієнти
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 1 склянка (120 г)
- Молоко — 1 склянка (200 мл)
- Сіль — 1/3 ч.л.
- Начинка — на ваш смак
- Вершкове масло для змащування форм — 30 г
Спосіб приготування поповерів:
- До яєць додаємо трохи солі і перемішуємо все в однорідну масу. Тоді вливаємо приблизно 1/3 частину від усієї кількості молока і перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо вінчиком тісто.
- Поступово додаємо решту молока і продовжуємо замішувати, наприкінці має утворитись таке рідке однорідне тісто, як на відео.
- Далі металеву форму для кексів щедро змащуємо маслом. Для зручності тісто переливаємо у чашу з носиком і наповнюємо форми приблизно на половину. Важливо залишити достатньо місця поповерам.
- Випікаємо у розігрітій до 200° духовці 15 хвилин, наступні 15 хвилин температуру зменшуємо до 160° і продовжуємо випікати доки поповери не підрум'яняться. Смачного!
- Випічка смакуватиме і без начинки, та можна додати, як схолоне, за бажанням.
Курячий кацу — це смажене по-японськи курча. Це мій сімейний рецепт, який також можна використовувати для приготування тонкацу, замінивши курку на свинячі відбивні. Подавайте з білим рисом і соусом тонкацу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!