ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Відкриваємо літній сезон: рецепт класичної окрошки на кефірі

Різне 11:30 - 01 червня 2025

Приголомшливе поєднання продуктів

Відкриваємо літній сезон: рецепт класичної окрошки на кефірі

Відкриваємо літній сезон: рецепт класичної окрошки на кефірі/Фото: istockphoto

Скільки варіантів окрошок – стільки ж і людей, які вважають, що саме цей варіант класичний. Окрошка з ковбасою на кефірі найчастіше зустрічається в закладах і, напевно, її найчастіше готують уперше. Менш специфічна – тому й класична.

Інгредієнти для 4 порцій:

  • кефір – 1 л;
  • картопля – 2 шт. (200 г);
  • яйця – 4 шт;
  • огірок свіжий – 2 шт. (200 г);
  • редис – 200 г;
  • ковбаса варена – 200 г;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • зелень кропу – 1/2 пучка;
  • зелень петрушки – 1/2 пучка;
  • перець чорний мелений – 1 щіпка (на свій смак);
  • сіль – 1 ч. л (на свій смак).

Приготування:

  1. Підготувати всі необхідні продукти в потрібній кількості.
  2. Картоплю та яйця помити та зварити: 1) картопля готується – 20-25 хвилин (залежить від розміру); 2) яйця варяться – 8-10 хвилин.
  3. Остиглу картоплю і яйця, а також решту овочів – нарізати кубиками. Зелень подрібнити.
  4. Склади всі нарізані інгредієнти у велику миску або каструлю, в якій буде окрошка.
    Додай основу (кефір).
  5. Усе змішай, посоли та поперчи на свій смак.

Літня насолода: дивовижний сирник з полуницею без випічки

Джерело: blog.eva.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин