Відкриваємо літній сезон: рецепт класичної окрошки на кефірі
Приголомшливе поєднання продуктів

Відкриваємо літній сезон: рецепт класичної окрошки на кефірі/Фото: istockphoto
Скільки варіантів окрошок – стільки ж і людей, які вважають, що саме цей варіант класичний. Окрошка з ковбасою на кефірі найчастіше зустрічається в закладах і, напевно, її найчастіше готують уперше. Менш специфічна – тому й класична.
Інгредієнти для 4 порцій:
- кефір – 1 л;
- картопля – 2 шт. (200 г);
- яйця – 4 шт;
- огірок свіжий – 2 шт. (200 г);
- редис – 200 г;
- ковбаса варена – 200 г;
- цибуля зелена – 1 пучок;
- зелень кропу – 1/2 пучка;
- зелень петрушки – 1/2 пучка;
- перець чорний мелений – 1 щіпка (на свій смак);
- сіль – 1 ч. л (на свій смак).
Приготування:
- Підготувати всі необхідні продукти в потрібній кількості.
- Картоплю та яйця помити та зварити: 1) картопля готується – 20-25 хвилин (залежить від розміру); 2) яйця варяться – 8-10 хвилин.
- Остиглу картоплю і яйця, а також решту овочів – нарізати кубиками. Зелень подрібнити.
- Склади всі нарізані інгредієнти у велику миску або каструлю, в якій буде окрошка.
Додай основу (кефір). - Усе змішай, посоли та поперчи на свій смак.
Джерело:
blog.eva.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні