ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Відчуйте гірський колорит: рецепт справжнього гуцульського баношу

Різне 11:30 - 04 травня 2025

Готується дуже швидко та з доступних продуктів

Відчуйте гірський колорит: рецепт справжнього гуцульського баношу

Рецепт справжнього гуцульського баношу/Фото: istockphoto

Банош займає особливе місце в українській гастрономічній спадщині. Банош зі шкварками та бринзою – яскрава кулінарна візитівка українських Карпат. Той, хто спробував його лише раз, закохується у цей витвір кулінарного мистецтва назавжди.

Інгредієнти:

  • вершки 20% 450 мл.
  • кукурудзяна крупа 80 г.
  • твердий сир 100 г.
  • бринза 60 г.
  • грудинка 100 г.

Приготування:

У каструлю вливаємо вершки та підігріваємо, додаємо також сіль.

Потім всипаємо кукурудзяну крупу і постійно помішуючи варимо допоки загусне.

Потім додаємо твердий натертий сир, перемішуємо та залишаємо під кришкою на 20 хв.

Тим часом підсмажуємо грудинку до стану шкварочок, викладаємо зверху на кукурудзяну крупу.

Посипаємо бринзою та зеленню і смакуємо.

Коли хочеться пошвидше: рецепт ідеального шашлику, що тане у роті

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин