Відчуйте гірський колорит: рецепт справжнього гуцульського баношу
Готується дуже швидко та з доступних продуктів

Рецепт справжнього гуцульського баношу/Фото: istockphoto
Банош займає особливе місце в українській гастрономічній спадщині. Банош зі шкварками та бринзою – яскрава кулінарна візитівка українських Карпат. Той, хто спробував його лише раз, закохується у цей витвір кулінарного мистецтва назавжди.
Інгредієнти:
- вершки 20% 450 мл.
- кукурудзяна крупа 80 г.
- твердий сир 100 г.
- бринза 60 г.
- грудинка 100 г.
Приготування:
У каструлю вливаємо вершки та підігріваємо, додаємо також сіль.
Потім всипаємо кукурудзяну крупу і постійно помішуючи варимо допоки загусне.
Потім додаємо твердий натертий сир, перемішуємо та залишаємо під кришкою на 20 хв.
Тим часом підсмажуємо грудинку до стану шкварочок, викладаємо зверху на кукурудзяну крупу.
Посипаємо бринзою та зеленню і смакуємо.
Коли хочеться пошвидше: рецепт ідеального шашлику, що тане у роті
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!