ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курячий кацу: Час підготовки: 15 хв; час приготування: 10 хв.

Різне 15:33 - 02 травня 2025

Покроковий рецепт приготування Курячий кацу

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Курячий кацу — це смажене по-японськи курча. Це мій сімейний рецепт, який також можна використовувати для приготування тонкацу, замінивши курку на свинячі відбивні. Подавайте з білим рисом і соусом тонкацу.

Приготуйте курячий кацу ресторанного рівня вдома за цим високо оціненим рецептом. Ви не повірите, як швидко його можна приготувати з простих інгредієнтів!

Що таке кацу?

Кацу — це японська страва з хрустких смажених відбивних, панірованих у сухарях панко. Популярні різновиди — курячий кацу (як у цьому рецепті) й тонкацу (який готується зі свинини).

Як приготувати курячий кацу: основи

Ось інгредієнти, що знадобляться для приготування цього домашнього рецепта курячого кацу:

  • Курка: потрібні чотири половинки курячої грудки без шкіри й кісток.
  • Приправи: у цьому рецепті курячий кацу просто приправлений сіллю та перцем.
  • Борошно: універсальне борошно допомагає зберегти вологу, додає смаку і сприяє рум'янцю.
  • Яйце: яйце додає вологи і слугує для панко основою, до якої можна прилипнути.
  • Панко: панірувальні сухарі панко створюють фірмову хрустку скоринку кацу.
  • Олія: обирайте нейтральну олію з високою температурою димлення, наприклад, ріпакову або соняшникову.

Як приготувати курячий кацу вдома

1. Приправте курку, потім обваляйте у борошні.
2. Обваляйте кожну грудку у яйці, потім — у панірувальних сухарях.
3. Обсмажте курячий кацу до золотаво-коричневої скоринки.

Що подавати з курячим кацу

Потрібні ідеї для подачі? Спробуйте подати курячий кацу з соусом тонкацу та одним із цих апетитних гарнірів:

  • Салат із водоростей комбу
  • Японський капустяний салат
  • Місо-суп

Як зберігати курячий кацу

Дайте курячому кацу повністю охолонути, потім зберігайте залишки в герметичному контейнері у холодильнику до трьох діб. Розігрівайте в духовці чи мікрохвильовій печі.

Інгредієнти

  • 4 половинки курячої грудки без шкіри й кісток, відбиті до товщини 1,5 см
  • сіль і перець за смаком
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 яйце, збите
  • 1 склянка панірувальних сухарів панко
  • 1 склянка олії для смаження або за потребою

Готуємо

Приправте курячі грудки з обох боків сіллю й перцем. Викладіть борошно, збите яйце та панірувальні сухарі в окремі неглибокі тарілки. Обваляйте курячі грудки в борошні, струшуючи надлишок; вмочіть у яйце, а тоді обваляйте в панірувальних сухарях так, щоб добре покрити з усіх боків.

Розігрійте олію у великій сковороді на середньо-сильному вогні. Викладіть курку в гарячу олію й обсмажуйте до золотисто-коричневої скоринки, по 3–4 хвилини з кожного боку. Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.

Бюджетно, смачно і швидко! Вершкова пенне карбонара.

Джерело: allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин