Курячий кацу: Час підготовки: 15 хв; час приготування: 10 хв.
Покроковий рецепт приготування Курячий кацу

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Курячий кацу — це смажене по-японськи курча. Це мій сімейний рецепт, який також можна використовувати для приготування тонкацу, замінивши курку на свинячі відбивні. Подавайте з білим рисом і соусом тонкацу.
Приготуйте курячий кацу ресторанного рівня вдома за цим високо оціненим рецептом. Ви не повірите, як швидко його можна приготувати з простих інгредієнтів!
Що таке кацу?
Кацу — це японська страва з хрустких смажених відбивних, панірованих у сухарях панко. Популярні різновиди — курячий кацу (як у цьому рецепті) й тонкацу (який готується зі свинини).
Як приготувати курячий кацу: основи
Ось інгредієнти, що знадобляться для приготування цього домашнього рецепта курячого кацу:
- Курка: потрібні чотири половинки курячої грудки без шкіри й кісток.
- Приправи: у цьому рецепті курячий кацу просто приправлений сіллю та перцем.
- Борошно: універсальне борошно допомагає зберегти вологу, додає смаку і сприяє рум'янцю.
- Яйце: яйце додає вологи і слугує для панко основою, до якої можна прилипнути.
- Панко: панірувальні сухарі панко створюють фірмову хрустку скоринку кацу.
- Олія: обирайте нейтральну олію з високою температурою димлення, наприклад, ріпакову або соняшникову.
Як приготувати курячий кацу вдома
1. Приправте курку, потім обваляйте у борошні.
2. Обваляйте кожну грудку у яйці, потім — у панірувальних сухарях.
3. Обсмажте курячий кацу до золотаво-коричневої скоринки.
Що подавати з курячим кацу
Потрібні ідеї для подачі? Спробуйте подати курячий кацу з соусом тонкацу та одним із цих апетитних гарнірів:
- Салат із водоростей комбу
- Японський капустяний салат
- Місо-суп
Як зберігати курячий кацу
Дайте курячому кацу повністю охолонути, потім зберігайте залишки в герметичному контейнері у холодильнику до трьох діб. Розігрівайте в духовці чи мікрохвильовій печі.
Інгредієнти
- 4 половинки курячої грудки без шкіри й кісток, відбиті до товщини 1,5 см
- сіль і перець за смаком
- 2 столові ложки борошна
- 1 яйце, збите
- 1 склянка панірувальних сухарів панко
- 1 склянка олії для смаження або за потребою
Готуємо
Приправте курячі грудки з обох боків сіллю й перцем. Викладіть борошно, збите яйце та панірувальні сухарі в окремі неглибокі тарілки. Обваляйте курячі грудки в борошні, струшуючи надлишок; вмочіть у яйце, а тоді обваляйте в панірувальних сухарях так, щоб добре покрити з усіх боків.
Розігрійте олію у великій сковороді на середньо-сильному вогні. Викладіть курку в гарячу олію й обсмажуйте до золотисто-коричневої скоринки, по 3–4 хвилини з кожного боку. Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!