Екзотична французька страва з равликів: як приготувати вдома
Ви вже знаєте про такі делікатеси, як жаб'ячі лапки і устриці, тому перейдемо до нової смакоти

Фото: 6SotokDom
Ці травоїдні молюски захопили світ, варто лише озирнутися навколо й Ви побачите, що вони вже прокладають собі дорогу на літній відпочинок через Ваш город. Є хитрий спосіб зменшити їхню кількість і в той самий час втамувати голод. Проте перед цим необхідно з'ясувати, чи всі равлики можуть бути прикрасою столу.
Чи всі можна їсти?
Фахівці попереджують, що споживати варто лише два види: геліксів й ахатин. Перші представники ще мають більш таку простішу назву — виноградники або бургундські равлики. Їхня батьківщина — Центральна й Південно-Східна Європа. Другі мають свої коріння з Африки й деяких районів Південної Азії. Їх, до речі, їли ще в Древньому Римі та Греції.

Сьогодні мова йтиме про найпопулярніший і найдорожчий вид — Helix Pormatia. Їхня вага може сягати 45 гр, але щоб досягти таких розмірів, потрібно близько 2-3 років. Щоб виростити у домашніх умовах таких равликів, треба тераріум із поживним зволоженим ґрунтом з високим вмістом кальцію, дотримуватися температури +23, парувати можна будь-яку пару (вони — гермафродити). Розмножуються з березня до травня.
Чому варто спробувати?
М’ясо равликів містить величезну кількість заліза, цинку, магнію, калію, фосфору. Таким чином Ви зміцните нервову систему, здійсните профілактику хвороб шлунка й посилите статевий потяг. Вагітним жінкам, дітям і всім, у кого проблеми з опорно-руховим апаратом лікарі також радять їсти через джерело кальцію.

Як готувати равликів ?
Перед приготуванням варто посадити равликів на 10-денну дієту. Тому помийте черепашки, складіть у відро, щільно закрийте кришкою, наступного дня помийте знову, сполосніть посудину, повторюйте протягом 2-3 днів, щоб равлики очистилися від раніше з’їденого, їх не можна годувати.
Тепер приступаємо відповідно до самого приготування:
- Візьміть 50 молюсків, дістаньте м’ясо й відокремте ноги
- Прокип’ятіть черепашки, можна в соді, і висушіть їх
- Змішайте по 15 г подрібненого часнику, цибулі-шалоту й петрушки, сіль та перець — до смаку
- Відтак додайте цю суміш у 200 г розм’якшеного вершкового масла
- У кожну черепашку покладіть м’ясо й додайте масляно-пряний мікс
- Посипте панірувальними сухарями
- Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на сім хвилин.

Найкраще равлики смакують під біле сухе вино. А ще з них виходять смачні крем- супи, гарніри та доповнення до інших м'ясних страв. До речі, французи щорічно з'їдають 27 тисяч т молюсків (а це, на хвилинку, 700 млн шт).
Раніше ми розповідали Вам, чим корисна спаржа й як її готувати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!