ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як правильно зберігати овочі, щоб вони довше залишалися свіжими

Суспільство 15:00 - 13 липня 2021

За допомогою цих порад ви зможете зберегти усі корисні властивості продуктів

Овочі

Фото: Pexels/Автор - Polina Tankilevitch

Вживати овочі бажано у свіжому вигляді. Але це не завжди вдається зробити, адже вони швидко псуються. Щоб збільшити тривалість зберігання улюблених продуктів необхідно дотримуватися деяких правил.

Морква

Фото: Pixabay

Щоб морква довше збереглася в холодильнику, її необхідно помістити в контейнер з водою.

Спаржа

Фото: Pixabay

Свіжу спаржу також потрібно зберігати в склянці. Однак не варто забувати, що спаржа швидко гниє і на третій день у неї псуватиметься смак.

Цибуля та часник

Фото: Pixabay

Швидше приберіть часник і цибулю з холодильника. Цим продуктам місце в сухому вентильованому приміщенні.

Брокколі

Фото: Pixabay

Цей продукт, як і спаржу, краще зберігати у склянці з водою. 5-7 днів брокколі зможе залишатися свіжим.

Болгарський перець

Фото: Pixabay

Перець загорніть в паперову серветку або в паперовий пакет. Так продукт залишиться соковитим протягом кількох тижнів.

Авокадо

Фото: Pixabay

Зрілий авокадо потрібно зберігати в холодильнику, у відділі для фруктів, бажано у герметичній ємності. А незрілий - в паперовому пакеті до дозрівання (3-7 днів).

Помідори

Фото: Pixabay

Разом з часником і цибулею дістаньте з холодильника помідори. Їх слід зберігати при кімнатній температурі, так вони збережуть свій смак і запах.

Баклажани

Фото: Pixabay

Перед тим як покласти в холодильник баклажан, покладіть його в паперовий пакет або прикрийте мішковиною.

Огірки

Фото: Pixabay

Щоб зберегти огірки хрусткими, оберніть кожен в паперову серветку. Огірки будуть довше залишатися свіжими, якщо їх покласти подалі від морозилки.

Раніше ми повідомили, про 5 продуктів, якими небезпечно снідати.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин