Як врятувати пересолену страву: корисні поради
Ми поділимося різними хитрощами, які зроблять ваше блюдо придатним для споживання

Фото: Pixabay/Автор- maxskyohm27626627
У житті кожної навіть найвідповідальнішої господині траплялись ситуації, коли вона ненароком додавала більше солі, ніж потрібно було у свою вишукану страву. Проте, не варто викидати її, але і на стіл також краще таке не подавати. Тож тримайте нову порцію лайфхаків!
Як врятувати пересолений суп:
- можна просто долити води, однак це може зіпсувати густоту супу.
- можна злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон.
- додати яєчний білок. Вбийте його в суп і розмішайте, а потім дістаньте шумівкою. З білком вбереться частина солі.
- можна додати рис. Варто загорнути його в марлю і опустити в каструлю на 15 хвилин. Потім марлю з крупою можна вийняти. Таким способом ви не тільки виправите смак супу, але і приготуєте гарнір.
Як врятувати пересолену крупу:
- можна окремо зварити другу порцію каші і не солити її, а потім змішати з пересоленою крупою. Звичайно, порція в такому випадку буде більше, ніж потрібно.
- можна додати в неї несолоні обсмажені овочі, гриби або м'ясо. Найкраще вбирають сіль морква і картопля.
Як врятувати пересолене м'ясо та овочі:
- можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед.
- ще один варіант для виправлення страви - приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
- молоко й молочні продукти здатні добре збалансувати смак занадто солоної страви. Таку їжу можна протушкувати в сметані або вершках, якщо це доречно в страві.
- відмінно вбирає сіль петрушка, шпинат і інша зелень.
- надлишок солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю зі страви.
Раніше ми ділилися, як перемогти безсоння та заснути без ліків.
Також радимо почитати, як почистити срібло у домашніх умовах.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні