Ви навіть не здогадувалися про це: навіщо додавати лимонну кислоту під час приготування страв
Багато хто недооцінює властивості лимонної кислоти

Навіщо в їжу додають лимонну кислоту/Фото: pixabay
Лимонна кислота – це недооцінена спеція, яку найчастіше використовують для гасіння соди у десертах. Не багато хто знає, що вона може розкрити абсолютно новий смак звичних нам продуктів. Розповідаємо, навіщо додавати лимонну кислоту під час приготування страв.
Лимонна кислота у кулінарії
- Додайте цю спецію в консервацію замість оцту. Перед заливанням маринаду додайте чверть чайної ложки лимонної кислоти на 1 літр води. Так ваше блюдо отримає м'яку та легку кислинку.
- Щоб зробити ідеальне м'ясо, слід додати до маринаду лимонну кислоту. Вона не тільки розм'якшить яловичину та свинину, а й додасть легкої кислинки. На кілограм м'яса візьміть 1/4 столової ложки та рівномірно розподіліть. Залиште маринуватися на одну годину і починайте готувати.
- Додайте цю приправу в десерт, наприклад, у солодкий крем, глазур або розтоплений шоколад. Десерт стане не таким приторним і набуде цікавого присмаку.
- Лимонну кислоту слід додавати до борщу. Спеція додасть не лише кислинку, а й збереже насичений колір страви.
- Не забувайте додавати лимонну кислоту під час приготування домашніх соусів (томатний соус, майонез, кетчуп). Приправа збільшить термін зберігання соусу та зробить його помірно кислим.
- Спецію додавайте у тісто для кексів, печива та десертів. Бісквіт із додаванням лимонної кислоти заграє новими смаками.
Раніше ми повідомили, чим замінити майонез.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні