Як не потрапити на підробку: експерт розповіла, скільки має коштувати справжня червона ікра
Справжня червона ікра не може коштувати надто дешево

Ціна справжньої червоної ікри/Фото: Рexels
Серед головних страв новорічного столу важливе місце займає червона ікра, проте виробники часто підробляють цей продукт. Експерт розповіла, скільки має коштувати справжня червона ікра.
При покупці ікри важливо звернути увагу не тільки на склад продукту, але і його вартість. Не варто купувати надто дешеву ікру, швидше за все це виявиться підробка, яка не принесе організму жодної користі.
Голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова розповіла, що червону ікру умовно можна розділити на два класи – з риби, вирощеної штучним шляхом (форель), та з дикої риби (горбуша чи нерка). Різниця в ціні між найдешевшою і найдорожчою ікрою може становити близько 1000 грн.
Скільки коштує 80 грам справжньої червоної ікри:
- Форель – 112 грн.
- Горбуша – 160 грн.
- Нерка – 200 грн.
Експерт розповіла, що це нормальна вартість за баночку червоної ікри.
Раніше ми розповідали, як самостійно перевірити якість червоної ікри.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!