Чистимо оселедець від кісток та шкіри: 3 швидких методи
Ці способи дозволять вам швидко позбутися кісток та шкіри

Як чистити оселедці/Фото: pixabay
Багато хто любить їсти оселедець, проте більшості не подобається його чистити. Але це можна виправити, адже ми підготували 3 способи, які допоможуть швидко позбутися кісток та шкіри на рибі.
Для чищення риби вам знадобиться:
- пінцет;
- обробна дошка, обгорнута харчовою плівкою;
- гострий ніж;
- гумові рукавиці;
- кухонні ножиці.
Читайте також: як правильно нарізати картоплю в суп
Як очистити оселедець:
Спосіб №1: традиційний

- Промийте оселедець під холодною проточною водою. Ножем відріжте хвіст та голову, потім знову промийте рибу.
- Розріжте нижню частину риби вздовж від голови до хвоста. Дістаньте ікру та внутрішні органи. Знову промийте оселедця.
- Тримаючи рибу за боки, зніміть шкірку. Витягніть із філе кістки, починаючи від голови та переходячи до хвоста. Щоб дістати найдрібніші кістки, розріжте філе навпіл і скористайтеся пінцетом.
Спосіб № 2: Більш ретельний

- Промийте рибу у холодній воді. Дотримуючись інструкції першого способу, розріжте тулуб і витягніть нутрощі та шкіру.
- Кілька разів у різні боки покрутіть та відірвіть хвіст. Після розріжте тулуб і витягніть великі кістки.
- Візьміть оселедця обома руками, повернувши животом до себе. Великими пальцями намацайте розташування хребта всередині риби.
- Розділіть тушку на 2 половини так, щоб "намацані" кістки залишилися з одного боку оселедця. Тепер акуратно притисніть хребет із внутрішньої сторони та дістаньте кістки.
Спосіб №3: чищення ножицями

- Завдяки цьому методу вам буде легше дістати нутрощі риби. Очистіть оселедець так, як описано в першому способі.
- Візьміть ножиці та відріжте хвіст та голову. Після цього розріжте рибу, щоб прибрати шкіру. Потім залишилося витягнути нутрощі та кістки.
Раніше ми повідомляли, як почистити часник за лічені секунди.
Джерело:
5-Minute Crafts
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні