Три продукти, які завжди мають бути на кухні кожної господині
Деякі з них підійдуть для приготування десертів, а інші — основних страв

Корисні продукти для безлічі рецептів. Фото: Pexels/Автор- Live on Shoot
У вашому холодильнику мають завжди бути ці три прості продукти. Вони слугують інгредієнтами сотні страв.
Читайте також: Позитивні та негативні наслідки для здоров’я від вживання картоплі
Яйця
Вони втамовують голод, бо містять високу концентрацію білків і жирів. А низький відсоток вуглеводів вкотре доводить, що курячі яйця дуже корисні.
Їхній багатий склад: вітамін А, фолієва кислота, вітамін B5, В12, В2, фосфор, селен і цинк. У білку багато калорій і відсутній жир, а це сприятливо позначається на кровоносній системі.
Жовток має необхідну кількість холіну — речовини, яка перешкоджає відкладенню жиру в печінці.
З яєць можна приготувати цілу низку страв: омлет, яєчню, омлет-запіканку, яйце Бенедикт тощо. І це лише список страв, де не потрібні інші інгредієнти. Також їх додають до випічки, салатів.

Картопля
Вона слугує як основна страва в українців, а може стати і начинкою чи доповненням.
Картоплю можна зварити, посмажити, запекти, приготувати у фользі, зробити пюре тощо. А ще з неї смажать смачні деруни, печуть картопляний пиріг, печеню (з м’ясом чи грибами), вареники чи пиріжки з начинкою тощо.
Вона багата на велику кількість вітамінів В, Е, К, антиоксидантів, клітковини, натрію, цинку, фосфору, калію, заліза тощо.

М’ясо
Є джерелом поживних елементів, а ще доволі просте у приготуванні.
М'ясо можна посмажити, запекти, зварити, тушкувати, приготувати гуляш, фарш, підливу, печеню з картоплею тощо.
Є широкий вибір цього продукту: курянина, свинина, індичка, яловичина, баранина, конина тощо.

Дізнайтеся про п'ять продуктів для зниження ризику виникнення хвороби Альцгеймера, адже раціон з віком все більше впливає на здоров'я людини в цілому та на роботу її мозку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!