Найпоширеніші помилки під час приготування страв: як і коли потрібно додавати спеції
Ці поради допоможуть приготувати ідеально смачну страву

5 корисних порад, які зроблять страви ідеальними/Фото: Рexels
Процес додавання спецій сам по собі не такий складний, але часто навіть досвідчені кулінарі можуть помилятися. Щоб страва вийшла ідеальною, пропонуємо ознайомитися із корисними порадами. Вони підкажуть, як потрібно додавати спеції.
Куштуйте страву перед додаванням спецій
Це одна із найпоширеніших помилок, яка може зіпсувати будь-яку страву. Не лінуйтеся скуштувати свій суп або ж пасту, щоб зрозуміти, скільки спецій потрібно додати.
Обирайте правильний перець
Мова йде про чорну мелену спецію, яку люблять додавати майже до всіх солоних страв. У такому випадку рекомендують обирати не відразу мелений перець, а в скляних млинках. Таким чином спеція буде завжди свіжою та ароматною.
Не перебільшуйте із сіллю
Часто сіль пропонують додавати навіть у десерти, щоб смак солодкого вирізнявся яскравіше. Однак якщо у рецептах пише, що цю спецію потрібно додавати на свій розсуд, отже, сіль у готовій страві варто спробувати кілька разів.
Вчасно додавайте сушені трави
Це здебільшого орегано, петрушка або базилік. Сушені трави рекомендується додавати на початку приготування, щоб вони повністю відкрили свій аромат.
Не використовуйте старі спеції
Варто щороку оновлювати свою поличку зі спеціями, а старі можна визначити за запахом і викинути. Якщо аромат слабкий, тоді спеція вже непридатна для приготування.
Раніше ми писали, як правильно зберігати ягоди, щоб вони швидко не псувалися. Ділимося корисним лайфхаком, який допоможе зберігати ягоди до двох тижнів у свіжому вигляді.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!